Aktuelt

 • Julehilsen

  22. desember 2021

  En riktig god jul og et godt nyttår ønskes våre medlemmer.

 • Verving lønner seg.

  13. desember 2021

  Forsvarets seniorforbund har foretatt trekning av 5 gavekort pålydende 1000 kr blant de som har vervet nye medlemmer i høst.

  Ole Myrbekk var heldig og ble en av de som ble trukket ut. Gratulerer!

 • Juletradisjoner

  10. desember 2021

  Alf Daniel Moen stod for et interessant og morsomt foredrag om juletradisjoner på årets siste medlemsmøte på Huset.

  Oppmøtet denne gang var også bra, 39 medlemmer møtte opp. Serveringen bestod av julegløgg, pepperkaker og ikke minst gode påsmurt julebrød med mysost.

  Moen har sett på gamle beskrivelser om juletradisjoner lokalt. Flere kilder var tilgjengelig, kanskje mest kjent var Jon Leirfalls nedtegninger. 

  Jula var klart årets viktigste høytid. Det skulle være nøisomt før jul og ingen fest før jula. Han gikk igjennom forberedelsene, så som slakting, vedhogging, ølbrygging, baking, lysstøping, ysting og vasking. Intet utvendig arbeid skulle gjøres i juledagene, Vatn og ved skulle bæres inn i forkant. Julegavene var i hovedsak hjemmelagde, nye klesplagg skulle det være både til familiens egne og til gårdsfolk. Julekveldsmaten skulle stå framme til 1. juledag. Grøt ble bært ut til nissen på låven. Jultre, julefrimerker og julehefter ble etterhvert vanlig også. Å gå i kirka var nærmest obligatorisk. Det var overtro m h p nisser, tusser og julegeita og spesielle ritualer ble utført for å blidgjøre disse. 

  Medlemsmøtet ble avsluttet med et gratislotteri med mange fine gevinster. 

 • Årets julebord på Huset.

  28. november 2021

  Med nysnø og noen få minusgrader og med tente fakler utenfor Huset ble døren åpnet for vårt julebord 26 november. Lokalet ble fyllt opp med feststemte gjester og det var gledelig at 41 deltok. Ole Myrbekk ønsket alle velkommen og var også kveldens toastmaster. Han ledet oss gjennom kvelden på en lett og ledig måte.

  Maten vi fikk servert var laget av Hell Catering. Som vanlig var det meget god kvalitet på maten vi fikk servert derifra.

  Musikkunderholdningen stod Kjell Kjøsnes på trekkspill og Ivar Lien på gitar for. Arne Nyland var forsanger. Som allsang ble det sunget fire kjente julesanger. Som avslutningsang ble Deilig er jorden sunget.

  Ekstra julegaver ble det på noen medlemmer som hadde lapp under stolen sin. Elin Friheim takket for maten.

  Loddsalg ble i tillegg gjennomført og det ble solgt meget bra med lodd. Gevinster var fruktkorg og forfriskninger egnet til nytelse i jula. 

 • Årets siste bingo.

  10. november 2021

  9 november ble det avholdt medlemsmøte med godt oppmøtte - 37 møtte opp. Siden sist har det blitt lagt ny asfalt rundt Huset.

  2 runder bingo ble gjennomført med litt utradisjoelle premier denne gang da Arne Hammerhaug hadde skaffet julerelaterte gevinster fra julemarkedet i Selbu. Den ene hovedgevinsten var billett på Kimen kulturhus med forestillingen "Fem mørke år" som Skatval hornmusikklag fremfører 21 november. Kjekt med noe nytt!

  Allsang ble det også tid til samt at Ole Myrbekk gikk gjennom vårt fyldige program for resten av året.

 • Vidar Sandbeck forestilling

  26. oktober 2021

  Medlemsamlingen 26 oktober ble lagt til Kimen kino med forstillingen om historien og musikken til Vidar Sandbeck. På scenen var Bent Wold og Tom Erik Tangen som fortalte historien om han og sang hans viser. Duoen heter Dur & Wold og er fra Hamar.

  Først fortalte vår lokalhistoriker Kjell Erik Pettersson om da Sandbeck leide hybel under krigen hos foreldrene til Petterson og et besøk hjem til han i 1993.

  Sandbeck hadde en trang barndom og var mye syk. Han ble født i 1918 som den yngste av fem søsken – to jenter og tre gutter. Faren Emil Antonsen Sandbæk var født i Romedal og kom i 1903 til Åmot for å arbeide som skogsarbeider. Mora Lenny Alida Larsen var husmannsdatter fra grenda Åsta i Åmot. De giftet seg i 1908 og bygde hjemmet Skoglund, Faren var kommunist og aktiv i fagforeningen, og gikk derfor ofte arbeidsledig. Hans første instrument var et munnspill og senere fikk han låne en fiolin. På Elverum fikk han fiolinundervisning.

  Vidar Sandbeck hadde et omskiftelig yrkesliv i yngre år, blant disse yrkene var skogsarbeider, gårdsarbeider, anleggsarbeider og bygningsarbeider og senere fiolinist, snekker, handelsmann, treskjærer, handelsreisende og musikklærer.

  Han debuterte som musiker med fiolin i Losjelokalet i Stjørdal 26. september 1941 mens han oppholdt seg på Værnes som snekker på flyplassen for en entrepenør som tok på seg arbeid for okkupasjonsmakten. Senere tok han mer fiolinundervisning både i Trondheim og Oslo.

  Han giftet seg seg i 1942 med Gerd Bergersen, og han bygde hjemmet «Vidarvoll» i 1951.  

  Han debuterte i 1954 med diktsamlingen "I døragløtten", og fikk sitt gjennombrudd som visesanger med "Pengegaloppen" i februar 1959. Andre kjente viser er "Menuett i mai", "Heksedans", "Ola Torader", "Regnbågåbrua" og "Bildilla". Han komponerte også musikk og reiste rundt som musiker i en rekke år.

  Som forfatter nådde han høyest i årene rundt 1980. Da skrev han to serier med sorgmuntre barndomserindringer om «Påsan», som for det meste er direkte selvbiografisk; det ble 13 barnebøker og 14 romaner for voksne i perioden fra 1962 til 1988.

  Han var en viktig bidragsyter til Barnetimen og Søndagsposten i NRK radio og ble en folkekjær forfatter og musiker. Han døde i 2005.

   

 • Hva gjør en barist?

  12. oktober 2021

  Dette første spørsmålet på lagquizen 12 oktober var vel ikke det vanskeligste. Av 20 mulige korrekte svar, greide beste lag 18 poeng og flere lag hadde 17 korrekte svar. 2 store poser Twist var premier.

  Ole Myrbekk orienterte om kommende medlemsaktiviteter ut året. Styret vil om kort tid bl a sende ut en oversikt over disse til medlemmene.

  Allsang ble det også, samt et gratislotteri ble kjørt med solsengovertrekk og kaffe som gevinster.

 • Regional kurs i FSFs hjemmesider.

  08. oktober 2021

  8 oktober ble det gjennomført regionalt kurs i bruk av hjemmesider. Instruktør var Arne Thingstad. Deltakerne var fra avdelingene Steinkjer, Levanger/Verdal, Trondheim og Værnes. Til sammen deltok 7 styremedlemmer. Vektlagt ble bruk av kalender og innlegging av artikler under fanen aktuelt. 

  Underveis viste det seg at fanefunksjonaliteten for avdelingene var forskjellige og mangelfulle. Dette og andre problemstillinger ble tatt opp med Forbundskontoret for oppfølging mot leverandøren Snapper. Vararepresentant Svein Smolan følger opp dette.

 • Medlemsmøte 28 september med foredrag av sjef HV-12.

  28. september 2021

  Medlemsmøtet ble åpnet av leder Ole Myrbekk som orienterte om aktuelle saker. Her bør nevnes at vi bør satse på å verve flere medlemmer, bare 50 kr i kontingent for de som meldes inn etter 1 oktober. Grasrotandelen i Norsk tipping har hittill gitt oss en inntekt hittil på 5.369 kr. 7 tippere støtter oss, det er absolutt ønskelig at flere henger seg på. 

  Dagens tema var foredrag av Sjef HV-12. Myrbekk takket innledningsvis for et veldig bra samarbeid og støtte fra HV-12 sin side. Han overlot så podiet til oberst Jens Chrisitian Junge som for første gang besøkte oss. Han presenterte seg selv med bakgrunn som infanterist og sine tidligere tjenester i Forsvaret. Junge har ikke tjenestegjort i HV tidligere. Oppgaver til HV både på landsbasis og innen HV-12s område ble redegjort for. Under pandemien har grensekontroll vært et stort oppdrag til støtte for samfunnet. Han pekte på det gode samarbeidet med statsforvalteren og politiet. Junge ga oss også en oversikt over hva garnisonen omfatter og ikke minst fremtidige planer for Værnes. Han besvarte også spørsmål fra salen.

  Ole Myrbekk takket for et innholdsrikt foredrag og som gave fikk Junge boken Svein Wiks bok "Stjørdalen - fra fjord til fjell".

  Medlemsmøtet, med 44 deltakere, ble avsluttet med et gratislotteri.

   

 • Bussturen til Meråker.

  16. september 2021

  Høstens busstur med Turbuss1 gikk østover til Meråker 14 september. 22 deltok. Oppover dalføret sørget Egil Weiseth, som vokste opp i Gudå, for å fortelle om ulike steder vi passerte og historier omkring disse.

  Første stopp var Meråker Kurbad. Vi ble tatt godt imot av daglig leder Steinar Volden som hadde fyrt opp bålpanner både ute og i lavoen. Kaffe og lefse og frukt ble servert. Meråker Kurbad er en rehabiliteringsinstitusjon og offentlig godkjent opptreningsinstitusjon. De tilbyr tverrfaglig behandling, trening og stimulering til pasienter med ulike lidelser med behov for opptrening og behandling. Eier er N.K.S. Meråker Sanitetsforening som i 1924 fikk først bygd Solfeng som tuberkulosehjem. I 1979 ble Meråker sanitetsforenings kurbad oppført. Kurbadet har driftsavtale med Helse Midt RHF. Anbudsperioden er bare på 4 år. Kurbadet har i alle år vært betydelige kvinnearbeidsplasser.

  Neste stopp var på Kopperå. Her ble vi guidet rundt av Roger Lindgren som orienterte om stedet. Kopperå er en tettbebyggelse 14 km fra riksgrensen mot Sverige. Elkem Meråker Smelteverk ( silisium og mikrosilika) ble nedlagt i 2006. Nå har stedet et industrimuseum som vi besøkte. Museet viser smelteverkshistorien som var i drift ved Kopperå fra 1898 og frem til nedleggelsen i 2006. Vi busset rundt i området verftet lå og fikk se både driftsbygninger og forlegninger, messer og boligfeltene. Det ble også tid til å få strukket på beina på kulturstien som er anlagt ved museet.

  Etterhvert ble det tid for middag som vi inntok på Meråker videregående skole. Nydelig kjøttkaker og riskrem ble servert der. Rektor Bjørg Sissel Kvannli ønsket oss velkommen og ga et innblikk i skolens drift. Meråker videregående skole er en av landets minste, og samtidig en av landets mest kjente videregående skoler p g at en rekke tidligere elever har tatt gull i både VM og OL. Hverdagen ved skolen er i hovedsak preget av idrett som langrenn, fotball, skiskyting og skyting, men har også elever som går studiespesialisering uten idrett. Skolen tilbyr utdanningsprogrammene idrettsfag og studiespesialisering. Det kan også være muligheter for å gå videregående over fire år. Meråker videregående har en ledelse og lærere med stor forståelse for at satsing på idrett krever tilrettelagte løsninger, og gir en timeplan som er tilpasset treningshverdagen. Meråker videregående er en liten skole med nesten 160 elever. I tillegg til egne elever er det 40 studenter ved NORD universitet. Elevsammensetningen på skolen gir et helt spesielt skolemiljø. Det er elever fra stort sett hele landet.

   

   

   

 • Regionsamling på Steinkjer

  10. september 2021

  9 september var det regionsamling for tillitsvalgte i avdelingene i Trøndelag på FSF-Steinkjers " base", - Telthuset. Regionreprestant Ole Myrbekk ønsket velkommen.

  Deltagerne presenterte seg selv og hvilket verv de har i sin avdeling.

  Tor Erik jensen orienterte om Steinkjersannans Venner og Telthusets historie. Det lå 2500 timers dugnadsinnsats bak huset, som er fra 1839, slik det framstår i dag. Det tidligere telthuset hadde også fra 1978 en periode som vigslet kapell inne i selve leiren. Det jobbes iherdig for at Telthuset skal danne en ramme omkring Steinkjers militære historie gjennom tiden med IØ3, Tysklandsbrigaden, HV13, samt internasjonale operasjoner og veteranene fra disse.

  Annar Dahlen supplerte med historien om hvordan Telthuset kom i Steinkjersannans Venners eie og havnet der det står i dag.

  Ole Myrbekk informerte om sitt verv i Forbundsstyret og redegjorde for saker det er aktuelt å ta opp på neste forbundstyremøte. Blant annet var lengden på landsmøtet et tema han ønsket å diskutere med regionsmøtet. Her var det noe ulikt syn, men konklusjonen ble at regionmøtet ble enige om å foreslå en overnatting mindre enn i dag. 

  Arne Thingstad informerte om vervepremier og hvordan en fant disse på FSF sine hjemmesider. Han oppfordret også avdelingene til å legge inn aktuelt stoff fra sine aktiviteter på hjemmesidene. Steinkjer og Trondheim meldte da behov for å lære mer om hvordan en jobber med stoff til egne hjemmesider. Det ble derfor besluttet å gjennomføre et brukerkurs på Værnes som vår avdeling gjennomfører 8 oktober.

  Det ble også signalisert behov for kurs i Styre-Web. Ole Myrbekk sjekker med forbundskontoret om ressurser for å gjennomføre dette med det første.

  Den enkelte avdeling redegjorde så for egen aktivitet, medlemsstatus og samarbeide for øvrig. 

  Saken om pensjonsters mulighet for overnatting på forsvarsforlegninger ble tatt opp. Arne Thingstad kunne bekrefte at det ikke gis tillatelser til dette i «lukkede» leire/anlegg. Regionmøtet ble enige om at dette blir tatt opp av vår regionrepresentant.

  Vedrørende medlemsverving anbefales via hjemmeavdeling å distribuere eget skriv med informasjon om FSF til de som går av med pensjon. Dette gjelder også ansatte i FLO og Forsvarsbygg. 

  FSF-region 3 bør jobbe mot å få inn eldrerådsrepresentanter i kommuner og fylke i vårt område. Pr. dato er det kun Ørland som har dette.

  Det planlegges på halvårlige regionmøter. Neste blir på Værnes.

  Det fremkom ønske om å belaste Forbundskontoret sentralt for utgifter på regionmøtene. Ole Myrbekk tar dette opp på Forbundsstyremøtet.

   

   

   

 • Besøk på Stjørdal helsehus

  31. august 2021

  Dagen etter at helseminister Høie høytidelig åpnet det nye Stjørdal helsehus, avla vi et besøk dit. 40 medlemmer og seniorbandet Flex møtte til lunch i kantinen. Ledelsen ønsket oss velkommen og informerte om Stjørdals nye stolthet, Helsehuset. Etter lunsj og kaffe, underholdt Flex med en halvtimes konsert med gode gamle slagere.

  Deretter tok vi gruppevis det nye huset i nærmere øyesyn. Alle ble imponert over facilitetene, - spesielt falt de fleste for utradisjonelle fargevalg og atmosfære med tanke på at dette er en instutisjon. De fleste ble også begeistret for Orangeriene med tema fra ulike deler av verden. Her besøkte vi både jungel, Karibien og mer hjemmelig fauna.

  Imonerende var også møtet med husets egen robot Ulla. Hun var en meget selvstendig "dame" som ikke gikk av veien for å si ifra om vi stod i veien for "henne". "Hun" klarte på egen hånd å ta heisen tilbake til kjøkkenet etter å ha levert ut varm mat på de ulike avdelingene.

  Møtet ble avsluttet etter omvisningen. 

 • Bingo på første medlemsmøte i høstsesongen.

  17. august 2021

  Da er avdelingen i gang med medlemsmøter igjen etter sommeren. Bingo ble gjennomført med 2 runder som vanlig på Huset. Oppmøtet var veldig positivt, 44 medlemmer deltok.

  Ole Myrbekk ga forøvrig blant annet en orientering om aktuelle saker, om landsmøtet og høstens planlagte program. Praten gikk veldig lett, det var tydelig at det ble satt pris på å kunne møtes igjen. I tillegg var det allsang og gratislotteri med Svein Wiks bok "Stjørdalen - fra fjord til fjell" som gevinst.

 • Landsmøtet i Forsvarets seniorforbund 14 - 16 juni.

  16. juni 2021

  Endelig lot landsmøtet i FSF seg gjennomføre på Hamar 14 - 16 juni. Grunnet smittesituasjonen som har vært var det først nå forsvarlig å få arrangert landsmøtet. Jan Erik Thoresen ( på bildet ) fortsetter som leder for neste 2 års periode.

  Vår avdeling stilte med tre, Arne Thingstad som regionrepresentant, Ole Myrbekk og Arne Hammerhaug som delegater. Ole Myrbekk ble valgt til ny regionrepresentant.

  Se på følgende link for mer info: https://

  www.facebook.com/forsvaretsseniorforbund/

 • Quiz, kaffe og tekake 11 mai.

  11. mai 2021

  Over 30 medlemmer møttes utenfor Huset i et vakkert vårvær for kaffe og tekake. For første gang tok vi i bruk de nyanskaffete stødige utebordene våre. Denne gangen ble det også kjørt en lagquiz med 20 oppgaver. 2 lag fikk hele 17 korrekte svar - meget bra det.

  Videre var det allsang med trekkspillmusikk fra Kjell Kjøsnes som tonefølge.

  Ole Myrbekk orienterte om aktuelle saker, deriblant at styret satser på å få til en grilling om fjorten dager hvis været blir gunstig for å kunne sitte ute. Gratislotteri med 2 mai-inspirerte blomsteroppsatser som premier ble til det til slutt.

 • Frigjørings- og veterandagen 8 mai.

  08. mai 2021

  Med bilde av varaordfører Ole Hermod Sandvik fra kransenedleggelsen ved minnesmerket på Hegra festning i formiddag gratuleres alle medlemmer med frigjørings- og veterandagen.

 • Trimtur til Håmmårsbukta friluftsområde 20 april.

  21. april 2021

  I et flott vårvær som ramme gjennomførte avdelingen med et bra oppmøte en trimtur til Håmmårsbukta friluftsområde ( tidligere Steinvik lager ). Vi gikk først til kaiområdet hvor kaffe og med noe å bite i ble fortært. 

  Vårt medlem Per Arne Richstad orienterte om historien på området. Før andre verdenskrig var det badeplass for Skatvalsfolket. Det 146 dekar store området ble konfiskert av den tyske okkupasjonsmakten under krigen. Våren 1941 begynte tyskerne å bygge lagerets 27 bunkere, som forsyningbase for Dora ubåtanlegget i Trondheim. Det ble anlagt en smalsporet jernbane fra Steinvik lager til Langstein kai. Det var både ammunisjonsverksted og mineverksted der. Nært var det også forsyningslagring for Tirpitz som i lå i Fættenfjorden i perioder. Etter krigen overtok Forsvaret anlegget i 1948. Lageret ble nedlagt i 2000 og solgt til offshorerederiet Taubåtkompaniet (senere BOA Offshore) i 2003. I 2009 ble området solgt til Direktoratet for naturforvaltning som via Nord-Trøndelag fylke overførte forvaltningen til Stjørdal kommune. I 2013 ble området åpnet som Håmmårsbukta friluftsområde. Bunkerne benyttes nå til sivile formål, deriblant et museum som viser historien fra krigen. Området ble ryddet av kommunen og vel tilrettelagt for friluftsformål og er hyppig besøkt av kommunens befolkning.

  Før vi brøt opp ble det gratistrekning med 4 velsmakende sjokoladegevinster.

 • God påske

  02. april 2021

  En riktig god påske ønskes alle medlemmer.

 • Påskebingo 23 mars

  23. mars 2021

  Endelig var det gjennomførbart å få arrangert vår tradisjonelle bingo igjen på et medlemsmøte. Det var lenge siden sist, julebingoen måtte som kjent avlyses.

  Det var bra oppmøte, 41 medlemmer møtte opp på Losjehusets selskapslokaler på Tangen terrasse. 2 runder bingo ble som vanlig avviklet, i tillegg var det gratislotteri med påskerelaterte gevinster.

  Til kaffen ble det servert telegramkake. Kjell Kjøsnes og Arne Nyland stod for flott musikalsk innslag.

   

 • Årsmøtet 9 mars på Stjørdal kino

  10. mars 2021

  41 medlemmer deltok på vårt årsmøte på Stjørdal kino 9 mars. Dette utgjør 20% av våre medlemmer. 

  Det fremkom ingen merknader til årsberetning, regnskapet med revisjonsberetning, handlingsplanen og budsjettet. 

  Valget ga som resultat ingen endringer blant tillitsvalgte i styret. Ole Myrbekk som leder og hele styret forøvrig fortsetter derfor i sine verv.  

  Kaffe og gode kanelboller ble servert. Som underholdning, i og med at vi var på kinoen, ble Trondheimsreisen del 2 fremvist.

  Flaxloddpremier til de som vant VM på ski konkurransen, Inger Johanne Hammerhaug og Steinar Overein ble utdelt til sist.

  Protokollen vil bli sendt ut på epost til medlemmene senere.

 • Grasrotandelen Norsk tipping

  20. februar 2021

  Styret informerer at vi er registrert i Norsk Tippings grasrotandel. 7 % av innsatsen går direkte til avdelingen. For å gi grasrotandelen sin oppfordres det til å registrere grasrotandelen sin på:  
  FORSVARETS SENIORFORBUND AVDELING VÆRNES 

 • God jul og godt nyttår.

  18. desember 2020

  Styret ønsker med dette alle medlemmer og deres familier en god jul og godt nyttår.

 • Fra okkupasjon til frihet.

  02. desember 2020

  I forbindelse med 75 års markeringen av freden 8 mai 1945 sørget Rustkammeret og Stjørdal kommune for å sette opp en forsvarsutstilling langs gang- og sykkelveien i Sandskogan. 14 store bilder med tekst har blitt satt opp. Utstillingen vil stå til over nyttår. Plasseringen er veldig bra, sentralt og nært alle skolene i nærheten. 

  Under krigen var Sandskogan bombe- ammunisjonslager for okkupasjonsmakten til i hovedsak Heinkel 111 og Junker 88.

  Styret inviterte til gløgg og en intern konkurranse om emner fra utstillingen. Mange medlemmer møtte opp i et nydelig desembervær med lav sol. Premier ble trukket og de heldige ble Henry Brun, Arvid Tangen og Ellen Brodal.

 • Adventshilsen

  27. november 2020

  Styret ønsker alle medlemmer og deres familier en riktig fin adventstid. Det blir som kjent ingen medlemsaktiviteter i desember måned grunnet smittesituasjonen. Vi håper dog vi snart kan treffes igjen en gang på nyåret.

 • Styrebesøk av nestleder FSF Per Anders Volden

  25. oktober 2020

  På ettermiddagen 21 oktober fikk styret besøk av nestleder FSF Per Anders Volden. Han orienterte om aktuelle saker innen Seniorforbundets arbeidsoppgaver.

  Fremtidsfullmakt har forbundet vært opptatt av og foredratt omkring ved flere avdelinger.

  Trygdeoppgjøret i år ga igjen en negativ kjøpekraftsutvikling for våre medlemmer, faktisk på 6 året på rad. Vi er en av fire pensjonistorganisasjoner som har drøftingrett med regjeringen. Vårt krav var at underreguleringen skulle fjernes. Først i 2022 skal nåværende ordning evalueres. En mulighet for fremtiden er å vri fokuset med å få til en gjennomsnitt av lønns- og prisvekst. 

  Medlemskapsutviklingen ble så lagt fram, og vi og avdelingene også i vår region har en vekst i medlemsantallet tross utfordringer knyttet til smittesituasjonen. Det er veldig positivt.

  Han sa en del om hvorfor å bli og være medlem. Det er en måte å treffe nye og gamle venner, delta i aktiviteter, hyggelige sammenkomster og reiser, arbeide for pensjonistenes kår i samfunnet, få medlemsfordeler, tilgang til oppdatert hjemmeside/facebook og 4 nummer av Medlemskontakt. Videre drøftinger med regjeringen i trygdeoppgjør, arbeide for å styrke Forsvarets stilling, gi innspill til statsbudsjettet og at det er et veldig godt samarbeid med Statens pensjonistkasse ( SPK ). Personlig veiledning omkring pensjonforhold gis også våre medlemmer tilbud om.

  Ektefellepensjon ble neste tema, her varierer satsene mye i forhold til tidspunkt en ble medlem i SPK, fødselsdato på ektefelle og type ektefellepensjon.

  Innspill til statsbudsjettet baseres på vårt eldrepolitiske dokument, er at underreguleringen på pensjoner 0,75% fjernes, et eget egenandelssystem for tannhelse, bygging av mer omsorgsboliger og kompetanseheving blant helsepersonale, egne sykehjem evt avdelinger for demente og lik rett til sykepenger for yrkesaktive over 67 år.

  Ole Myrbekk ga så en brief om vår avdelings aktiviteter. Noen stikkord her som kan tas fram er et meget godt fungerende styre, aktivt og godt rekrutteringsarbeid, veldig fornøyd med HV-12 som vertsavdeling, er representert i Forbundsstyret, eget medlemshus med museum, god økonomi, gjennomført medlemsmøter i "coronatiden", oppdatert hjemmeside, rykte som aktiv avdeling samt et godt samarbeid med avdelingene i regionen.

  Av forbedringspotensiale nevnes at vi ikke har lyktes tilfredstillende med tilbud til yngre medlemmer, det er noe styret må jobbe mer med i fremtiden. 

  Ros ble gitt til Forbundskontoret for god informasjon som bli sendes ut regelmessig.

   

 • Medlemsmøte på Frivillighetssentralen.

  21. oktober 2020

  Referat fra Medlemsmøte FSF avd. Værnes 20.10.20

  Medlemsmøtet ble denne gang avholdt hos Frivilligsentralen på Stjørdal. De holder til i flotte, oppussede lokaler i gamle Stjørdal Samfunnshus.

  Arne Nyland og Kjell Kjøsnes åpnet møtet med «Lys og Varme».

  Deretter ønsket leder Ole Myrbekk velkommen og gikk gjennom dagens program. Videre informerte han om møteplan for resten av året. På grunn av Covid 19 situasjonen blir møteplanen noe amputert. Neste medlemsmøte blir tirsdag den 3. november, også dette på Frivilligsentralen. Det blir da kjørt to runder med bingo.

  Siste møte i høst blir en juleavslutning, - sannsynligvis i Losjehuset på Tangen, med juletallerken og egnet drikke. Nærmere og påmelding vil følge senere.

  Ole presenterte så Fida fra Frivilligsentralen som informerte om deres arbeid blant asylsøkere/invandrere, rusmisbrukere og andre som trengte hjelp av ulik karater i samfunnet.

  Dette omfatter blant annet utdeling av klær, utdeling av mat, samtalegrupper, en til en samtaler og utlån av ski, skøyter, truger, sykler, telt, hengekøyer, kano etc.

  Fida presiserte at de til enhver tid hadde behov for mer utstyr, klær etc., så om noen hadde noe å bidra med så var de hjertelig velkommen.

  Arne og Kjell bidro så med noen musikalske innslag før nestleder Bjørn Ivar Halstadtrø presenterte dagens lag-quiz. Denne gangen ble det tre lag som toppet resultatet og etter trekning ble det laget til Egil Weiseth som gikk seirende ut av quizen. Raus som de er delte de broderlig med av premien (Twist) med de øvrige vinnerlagene.

  Møtet ble avsluttet med musikk/sanginnslag av Arne og Kjell.

  Ole ønsket alle vel hjem og velkommen til neste møte den 3. november.

 • På M.U.S stadion Sandskogan

  02. oktober 2020

  Siste medlemsmøte ble holdt i Stjørdalstua på nyanlegget til Stjørdals-Blink fotball M.U.S. stadion Sandskogan. Alf Erik Albrechtsen ønsket velkommen og orienterte om aktiviteten. Dagen før tok A-laget 1 poeng borte mot Hamkam og er på 6 plass i OBOSligaen, noe som tilsier kvalifiseringsplass til eliteserien hvis resultatet står seg ved sesongslutt. 350 aktive spillere i alle aldre er det. Han orienterte bl a om nye krav i f m opprykket i fjor ved kampavvikling, økonomiske forhold, menneskelige ressurser og sponsorarbeid. Jentefotball er et satsningsområde. Alle lag får spille minst 1 gang i året på nystadionet. Han roste veteranene i klubben for meget stor dugnadsinnsats, 5000 arbeidstimer er utført med frivillig arbeid fra mars av med oppføringen av nyanlegget.

  Ove Halsan tok over og fortalte om arbeidet med nyanlegget. Tiden var veldig knapp for å å oppfyllt krav fra Fotballforbundet for deltakelse i OBOSligaen. Det viste seg raskt at et nytt stadionanleg måtte bygges. Da spaden skulle settes i jorda var det bare 8 uker til planlagt seriestart. Så kom Koronaen med sine utfordringer. Han gikk inn på fremdriften i anleggsperioden og ga et innblikk i tekniske problemstillinger og data m h p grunnarbeid, undervarme, kunstdekket, belysning, tribuner og klubbbygget. Halsen viste også en komprimert filmsnutt om anleggsperioden. 

  Gratislotteri ble det også på dette medlemsmøtet med premier. Stjørdals- Blinkeffekter og boka fra fjord til fjell av Svein Vik var premier.

  Til sist fikk vi en interessant omvisning på klubbhuset og banen.

 • Besøk på Hjelseng gård

  16. september 2020

  Vårt medlemsmøte 15 september ble lagt til Hjelseng gård. Dagens driver, Ola Hjelseng, tok i mot oss. Først fikk vi interessant omvisning og orientering på gårdens produksjonsbedrifter Langøra kaffebrenneri og Stolt bryggeri. 

  Så ble det tid for en velsmakende lunch med store karbonadesmørbrød og pannacotta med bær samt kaffe fra stedets eget brenneri.

  Etter lunch tok Ola oss gjennom gårdens lange historie. 

  Familien til dagens eiere på Hjelseng kjøpte gården Hjelseng Nordre i 1861. De tidligere eierne hadde da utvandret til Amerika som de første fra grenda. Gården ble drevet som tradisjonelt gårdsbruk helt fram til 1993 da de siste husdyra forlot gården.

  Tradisjonell drift er for lengst avsluttet og de siste 5 årene er det restaurert og bygd nye bygninger. Hovedmålet har vært å skape aktivitet og bevare stedet og møteplassen slik det har vært tidligere. På gården er nettopp Langøra Kaffebrenneri og Stolt Bryggeri etablert ved siden av aktiviteten rundt kurs/møte/restaurant som drives i regi av Hjelseng Gård AS. 

  I dag er ca 20 personer i jobb på Hjelseng i faste eller timebaserte stillinger.

  Gården nevnes første gang i Aslak Bolts jordebok fra 1432. 

  Gården ble skilt ut som eget bruk i 1558.

  Som en kuriositet kan nevnes at i årene 1610 til 1626 ble navnet skrevet «Hielxenng». På den tida var det store jordeiere som eide gårdene og det var få selveiere. Ove Bjelke, Johan Wessel og Vår Frues Kirke er nevnt som eiere av Hjelseng. I 1657 betalte gården feskatt for 2 hester, 6 kyr, 3 ungnaut, 6 sauer og 3 geiter. 

  I 1718 dro Armfeldt og hans karolinere ned gjennom dalen og gården led da store tap. Det var behov for mye proviant til troppene og de tok det de kom over i bygda. På Hjelseng tok de med seg 42 lass høy, 1 okse, 2 sauer, 18 tønner nepe samt andre matvarer. Våre egne tropper tok en båt som ble ødelagt for å hindre fiendens framrykking. 

  Utak og salg av skifer var en betydelig aktivitet rundt århundreskiftet 1800/1900. Etter Ålesundbybrannen i 1904 ble det levert skifter fra Hjelseng til tak på nybygg. 

  Gården har også etablert en museumssamling med effekter funnet i de gamle bygningene. Her er ca 2000 gjenstander tatt våre på og de eldste er fra 1700 tallet.

  Til sist ble et gjennomført et gratislotteri med 3 kaffeposegevinster fra Langøra kaffebrenneri.

   

   

   

   

 • Bingo på nr 23!

  02. september 2020

  1 september møttes medlemmene for bingo igjen på losjehusets selskapslokaler på Tangen terrasse. Denne gang var våre vanlige faste gevinster byttet ut med elektriske artikler som gevinster. 2 runder med bingo ble gjennomført.

  Egil Weiseth, tidligere Sea King fartøysjef, orienterte om at 1 september var en milipæl både for Luftforsvarets 330 skv og den nasjonale redningsberedskapen i og med innfasingen av landets nye redningshelikopter SAR Queen, nå først på Sola og etterhvert på de andre lokasjonene.

  Vårt sanghefte ble tatt i bruk og sangen ljomet under kyndig ledelse av Kjell Kjøsnes og Arne Nyland. 

 • Medlemsamling i Storvika

  19. august 2020

  Det var veldig god deltagelse, hele 54 personer, som møtte opp i Storvika 18 august på avdelingens første medlemsmøte etter sommeren. Været var nydelig og gradestokken viste 22 grader, ikke verst i siste halvdel av august måned.

  Storvika baderestaurant med denne gang vår nestleder Bjørn Ivar Halstadtrø i spissen på kjøkkenet serverte nydelig hamburgertallerken.

  Underholdningen bestod av et sammensatt orkester bestående av Ellinor Grøtte, Per Leif Grøtte, Kolbjørn Geving, Kåre Langøy, Jørgen Holte og Jon-Anders Myrvang. De spilte i 2 omganger og bidro til en flott ramme for våre medlemmer.

  Ole Myrbekk orienterte om avdelingens blomsternedleggelse 11 august på ulykkesstedet i Selbu hvor to ansatte ved Værnes flystasjon omkom i et skoleflystyrt for 25 år siden. Pressedekning ble i denne forbindelse gitt av både Selbyggen og Stjørdalsnytt.

  Det ble også til slutt kjørt et gratislotteri med 2 lokale bøker som gevinster.

 • 25 års minnesmarkering etter flyulykken i Selbu 11. aug. 1995.

  11. august 2020

  Den tragiske flyulykken skjedde for 25 år siden. Flyger Svein Erik Tømt og passasjer Katrine Paulsen omkom. I ettertid ble det satt opp et minnesmerke på stedet hvor flyet brutalt gikk i bakken. Det vises seg at ulykken ikke er glemt i Selbu, en godt tråkket sti fører opp til minnesmerket. I dag, den 11. aug. 2020, ble det i regi av Forsvarets seniorforbund avdeling Værnes gjennomført en minnesmarkering på ulykkesstedet. Fra daværende ledelse ved flystasjonen deltok Helge Stølan, stasjonssjef, Clamer Meltzer, operativ sjef, og Ole Myrbekk, rekruttskolesjef. Narve Rognebakke, Kjell Kjøsnes, Per Leif Grøtte og Tomas Solbakken fra Selbu var også tilstede. Stølan hedret Svein Erik og Katrine med minnetale, og Myrbekk la ned blomsterbukett fra Forsvarets seniorforbund. Det ble en verdig markering av at det nå er 25 år siden ulykken, og at de to som omkom fortsatt lever i våre minner.

 • 17 mai hilsen.

  16. mai 2020

  På denne spesielle 17 maidagen i år ønskes våre medlemmer en fin feiring.

 • Oppstart medlemsmøter igjen den 12 mai.

  13. mai 2020

  Denne gangen måtte vi ut av Huset for å kunne avvikle medlemsmøte grunnet krav myndighetene stiller i f m smitteproblematikken i samfunnet. Lokalet måtte blant annet være stort nok, og valget falt på det nyoppussete Losjehusets selskapslokaler på Tangen terrasse. 

  Det var trivelig å møtes igjen, denne gangen ble det servert telegramkake til kaffen. 38 medlemmer deltok.

  Det var musikalsk innslag med vårsanger med Kristin Steinvik og Arne Nyland som vokalister og med Ivar Lien ( som meldte seg inn i avdelingen samme dag ) og Kjell Kjøsnes på henholdsvis gitar og trekkspill. Stor takk til dem.

  Etterpå ble det kjørt 2 runder med vår populære og tradisjonelle bingo.

  Til sist kjørte Ole Myrbekk et gratislotteri med 2 vårblomstoppsatser og 2 flasker Corona light! som gevinster og det falt absolutt i god smak.

 • Frigjørings- og Veterandagen 8 mai 2020

  08. mai 2020

  Siden at det fortsatt er en spesiell situasjonen grunnet Coronasmitten i landet blir markeringen av Frigjørings- og Veterandagen veldig neddempet i år.

  Bildet fra Monsberga friområdes flaggpyntete portal får være vår hilsen til hjemmesidens lesere i anledning dagen.

 • God påske

  01. april 2020

  Kjære medlemmer av Forsvarets seniorforbund avdeling Værnes.

  Styret ønsker dere en riktig god påske.

  Påsken blir for oss alle annerledes i år grunnet smittesituasjonen i samfunnet. Forhåpentligvis vil tiden fremover i så henseende bringe positive nyheter slik at våre møter og turer snart kan arrangeres som normalt igjen.

  Planlagt tur til Ørland i mai blir utsatt og settes opp senere. 

 • Avlysing av arrangement.

  14. mars 2020

  Grunnet koronavirussituasjonen avlyser styret i FSF avdeling Værnes alle arrangement ut april måned eller inntil ny informasjon blir gitt. 

 • Albirturinformasjon og guiz

  26. februar 2020

  På siste medlemsmøte var det 2 emner som ble tatt opp. Bjørn Ivar Halstadtrø, vår nestleder, tok for seg spanske Albir og områdene rundt og viste mange flotte bilder derifra. Albir er stedet Solgruppens vårtur for oss går til. Avreise fra Værnes lufthavn er den 26 mai. Turen er rabattert for oss medlemmer. Bildene var både tatt fra hotell Kaktus **** samt stedets severdigheter og ulike tilbud. Han orienterte også om Altea og Benidorm. Det gjøres oppmerksom på at det fortsatt er mulig å melde seg på turen. Telefonnummeret til Solgruppen er 73 53 50 12.

  Quiz var også på programmet. 25 oppgaver med 3 svaralternativer og varierende vanskeligsgrad i ulike tema hadde styret laget og 5 lag ble dannet. Hvem som var statsminister i 1966 var en av oppgavene. Riktig svar: Per Borten. Beste lag hadde hele 21 korrekte svar - meget bra. Premien var som vanlig en stor Twistpose.

 • Årsmøtet 11 februar.

  13. februar 2020

  55 medlemmer deltok på vårt årsmøte på Huset 11 februar. Dette utgjør 27% av våre medlemmer.

  Valget ga som resultat små endringer blant tillitsvalgte i styret. Ole Myrbekk ble gjenvalgt som leder for 1 år. Bjørn Ivar Halstadtrø fortsetter i 1 år som nestleder. Arne Thingstad fikk gjenvalg for 2 år som sekretær. Arne Magnar Hammerhaug fortsetter i 1 år som kasserer. Nytt styremedlem for 2 år ble Hildur Aspaas. Arvid Tangen fikk gjenvalg for 2 år som varamedlem. Inger Johanne Hammerhaug fortsetter i 1 år som varamedlem.

  Før årsmøtet var det flott underholding med Kjells orkester med Lene Fjellstad som solist og allsang med sanger fra vårt nye sanghefte.

  Gjenvalgt leder Ole Myrbekk overrakte som takk en blomsterbukett til avtroppende styremedlem de siste 2 år Brit Kolmannskog.

  Etter årsmøtet var det tid for sosialt samvær med servering av velsmakende pizza fra Napoli og mineralvann.

 • Vårt nye sanghefte.

  13. februar 2020

  Allsang har vært og er et meget populært innslag på avdelingens medlemsmøter. Vårt gamle sanghefte har bokstavelig talt blitt utslitt.

  Styret besluttet i fjor å få laget et nytt sanghefte med revidert innhold. Kjell Kjøsnes tok på seg arbeidet med å få den oppdatert og produsert. Første gang sangheftet ble brukt var på årsmøtet 11 februar. Kjells orkester med Lene Fjellstad åpnet med Åge Aleksandersens Lys og varme som første sang. Heftet er trykt i solid og slitesterkt papir så det kan forventes å vare i mange år fremover. På baksiden av omslaget har Ole Myrbekk skrevet en innledning.

  Styret berømmet Kjell Kjøsnes for sitt store arbeid og ga han som takk et gavekort i forbindelse med årsmøtet.

 • Sterke kvinner

  01. februar 2020

  Hans Olav Løkken, vår lokale historieforteller, samlet veldig mange tilhørere på vårt medlemsmøte 28 januar. Emnet var denne gang: sterke kvinnner.

  Han innledet med litt om seg selv og gikk inn på at i det siste årene har flere og flere kvinner kommet til maktposisjoner både på regjeringsnivå samt blant annet i den norske kirke, høyesterett, stortingspresident og øvrig embetsverk.

  Unge kvinner i verdenssammenheng, for eks Greta Thunberg og Malala Yousafzai, har i de siste årene fått veldig stor mediadekning med hjelp av sterke organisasjoner som sørger for det.

  Hekseprossesen i landet ble berørt, en regner med at 350 kvinner ble henrettet på 1500- og 1600 tallet. 

  Stjørdal fikk første kvinnelige lensmann på 1600 tallet, Dorthe Larsen.

  Hans Olav Løkken dro fram mange sterke kvinnelige kvinnehistorier, både på nasjonalt og lokalt nivå samt fortalte historier om kvinner som utvandret til Amerika og opplevde/overlevde meget harde kår i hele sitt liv i nytt land.

  En historie som kan nevnes her er om Beret Setnan fra Lånke. Hun hadde 7 barn. Mannen døde ung og hun stod i fare for å miste heimen. Hun bestemte seg til å gå til svenskekongen i Stockholm får å be om å beholde gården til seg og barna. Da hun kom fram var kongen borte, hun måtte vente til han kom tilbake. Onnearbeid tok hun på seg i ventetiden. Hun neide 7 ganger da hun til slutt traff kongen og ba på sine knær om å fortsatt kunne bo og drive gården på egen hånd. Kongen aksepterte dette og gården beholdt hun og så var å gå tilbake med det glade budskap til Lånke.

 • Rekordoppmøte på foredrag om framtidsfullmakt.

  18. januar 2020

  Lise Lyngseidet Værdal og Line Moe Hansen fra fylkesmannen i Trøndelag holdt en times langt foredrag inkludert spørsmålsrunde om framtidsfullmakt. De sørget for at det ble rekordoppmøte på avdelingens første medlemsmøte i 2020 den 14 januar. Faktisk møtte hele 80 medlemmer på Huset som absolutt ble helt oppfyllt. Alle våre stoler ( og noen til ) måtte tas i bruk.

  Fremtidsfullmakt et privatrettslig alternativ til vanlig vergemål. Vergemålsloven definerer fremtidsfullmakt slik:«En fremtidsfullmakt er en fullmakt til én eller flere personer om å representere fullmaktsgiveren etter at fullmaktsgiveren på grunn av sinnslidelse, herunder demens, eller alvorlig svekket helbred ikke lenger er i stand til å ivareta sine interesser innen de områdene som omfattes av fullmakten.»

  En rekke spørsmål fra salen ble lagt fremmet og godt besvart. En brosjyre produsert av fylkesmannen i Trøndelag ble delt ut samt et eksempel på en framtidsfullmakt. Det ble fremmet en stor takk til foredragsholderne fra Ole Myrbekk for et interessant foredrag om et tema som veldig mange av våre medlemmer er opptatt av. Til sist ble det kjørt et gratislotteri med Twist og kaffe som gevinster.

   

   

   

 • Forsvarets juleparade i Nidarosdomen 18 desember.

  18. desember 2019

  Ca 40 pensjonister var med på julegudstjenesten i Nidarosdomen. Det var en stilfull militær gjennomføring med Luftforsvarets musikkorps og et damekor. Etter gudstjenesten var det sosialt samvær med kaffe og karbonade i Trondheim befalsforenings lokaler. Det var en flott dag etter våre medlemmers tilbakemelding.

 • Julehilsen

  15. desember 2019

  Med et vinterlig motiv fra Monsberga ønsker styret alle medlemmer en riktig god jul og et godt nyttår.

 • HV-12s julelunch 11 desember

  13. desember 2019

  Tradisjonen tro inviterte sjef HV-12, oblt Egil Haave, alle FSF-avdelinger i "gamle Nord-Trøndelag" til julelunch i mannskapsmessa. Han ønsket velkommen og holdt et foredrag om aktiviteten i år og hva som skal gjennomføres i 2020. Politiets treningssenter ble åpnet i mars. Treningsmengden har vært stor og storparten av styrken har øvd i år. Neste år er det gitt tilsagn om alle skal øve. De amerikanske styrkene skal fortsatt være her med kontingentskifte på vårparten. Forsvarets logistikkorganisasjon starter opp med byggingen av et stort lagerbygg som skal være klar til bruk i 2021. Luftforsvarets skolesenter på veg til Værnes skal nå gjennomføre kurs og øvinger. Total aktivitet i garnisonen vil derfor øke i 2020.

  Kjøkkenpersonellet sørget for veldig god mat og et nydelig pyntet julebord. Leder FSF avdeling Steinkjer, Roy Corrin Grøttheim, holdt på vegne av avdelingene takketalen. Han takket HV-12 hjertelig for invitasjonen og roset også spesielt kjøkkenpersonellet. I denne forbindelse overrakte han en stor eske konfekt til alle de som jobbet på kjøkkenet.

 • Julebordet vårt.

  01. desember 2019

  Det var flere år siden gresset utenfor Huset var dekt av snø når vi gjennomførte vårt julebord 29 november, med andre ord skikkelig "gammeldags" julebordsstemning. På veien mot inngangsdøra var det satt opp fakkelbokser som lyste opp snøen.

  Lokalet ble fyllt opp med feststemte gjester og det var gledelig at hele 45 deltok. Ole Myrbekk ønsket alle velkommen. Bjørn Ivar Halstadtrø var kveldens toastmaster. Han ledet oss gjennom kvelden på en lett og ledig måte. Maten vi fikk servert var laget av Hell Catering. Som vanlig var det meget god standard på det vi fikk servert derifra. Som allsang ble det sunget fire kjente julesanger. Som avslutningsang ble Deilig er jorden sunget.

  Leif Granmo sørget for utmerket musikk på festen. Granmo akompanerte også Arne Nyland ved flere solosanginnslag.

  Loddsalg ble i tillegg gjennomført og det ble tilsammen solgt lodd for over 3300 kr. Takk for maten talen ble holdt av vårt nye medlem Hans Olav Løkken. Etterpå ble det dans og flere medlemmer fremførte morsomme vitser.

 • 200 medlemmer - Besøk fra Luftkrigsskolen - Bingo

  14. november 2019

  Balkongflagget var satt ut på siste medlemsmøte i forbindelse at vi etter jubileumsmiddagen fikk inn flere nye medlemmer. Nå er vi blitt 200 medlemmer.

  Før bingorundene fikk vi en orientering fra Luftkrigsskolen ( LKSK ) ved major Steinar Skaar. Utdanningsordningen i Forsvaret har blitt veldig endret. Hensikten har vært å frigjøre utdanningsmidler til operative formål. LKSK tilhører ikke lenger Luftforsvaret, men Forsvarets høyskole. Skolen tilbyr 3 årig bachelorutdanning. Militære forkunnskaper kreves nå ikke. Videregående skole er laveste inngangsverdi. Derfor har kadettene veldig ulik bakgrunn med en miks fra søkere fra videregående skole, befalsutdannede og flere også med intopserfaring. Nye fag og emneplaner er laget. Dette har også medført behov for nye praksisarenaer. Kadettene tilkommer ikke lønn men de får utdanningsstipend.

   

   

 • Jubileumsmiddagen 10 november

  11. november 2019

  10 november i år var 75 årsdagen for etableringen av Luftforsvaret. Vår avdeling inviterte derfor til en jubileumsmiddag i mannskapsmessa. Leder Ole Myrbekk ledet oss igjennom middagen. Først var Halsen musikkforening hyret inn for en åpningskonsert. Major Holtermanns marsj stod bl a på reportoaret. Fra Stjørdal kommune stilte varaordfører Ole Sandvik.

  Sjefen for Luftforsvaret, generalmajor Tonje Skinnerland, sendte avdelingen en personlig lykkehilsen i anledning dagen. Hennes hilsen ble lest opp.

  Våre musikalske medlemmer Kjell Kjøsnes, Arne Nyland og Jon-Anders Myrvang bidro med fremføring av Flysoldatens sang skrevet av Nordahl Grieg og De nære ting av Arne Paasche Aasen.

  Oberstløytnant Jon Reidar Holte (p) holdt hovedtalen. Han ga oss et tilbakeblikk fra sin tjeneste i Luftforsvaret, hvor han la vekt på da han var forsvarsattache i Canada samt var sjef 338 skvadronen på Ørland hovedflystasjon. 9 av 10 omkom av våre jagerflypiloter under andre verdenskrig. Han siterte Nordahl Grieg - Det er de beste som dør.  

  Maten var fortreffelig, det ble servert nydelig elgsteik, elgkarbonader og hjemmelaget karamellpudding.

  Forsvarets seniorforbund ga oss økonomisk støtte til jubileumsmiddagen. Styret takker for bidraget.

  Varaordfører Ole Sandvik takket for maten. Han ga en orientering om kommunens innspill til langtidsplanen for Forsvaret. Han ovverrakte en stor konfekteske som takk til kjøkkenpersonalet.

  Til sist reiste alle seg og sang Ja vi elsker.

 • To tema på siste medlemsmøte

  01. november 2019

  I anledning at vi skal arrangere jubileumsmiddag i forbindelse med Luftforsvarets 75 års dag den 10 november ga Baard Mørseth oss et tilbakeblikk på 50 års jubileumet i 1994. Han var prosjektleder for å etablere et eget Luftorsvarets jubileumskorps på 50 musikere til festkonserten i det norske teateret. Oppdraget fikk han av kommandanten på Akershus festning, genmaj Thune. Musikerne kom fra flere stasjoner - ikke minst var Ørland og Værnes godt representert. Han viste oss et videoopptak fra korpsets festkonsert, ledet av Lasse Kolstad, også med taler fra genlt Christie og sjef Royal Air Force. Christie nevnte blant annet i sin tale at 335 tjenestegjørende i Luftforsvaret mistet livet i andre verdenskrig.

  Det andre temaet var det opplevelser i barndommen i tidsrommet 1954 - 1962 Terje Eriksen fortalte om. Han vokste opp på Øyanmoen hvor hans far var kjøkkensjef. Øyanmoen var da nærmest et lite sivilt samfunn med bl a eget bakeri. Han ga oss et innblikk i tjenestegjørende med særtrek og sterke personligheter som hadde sitt daglige virke der. De bodde i et husvære med 2 rom og tekjøkken. Han fortalte også om sine morsomme opplevelser han såvidt fikk innblikk i innen befalsmessas sosiale aktiviteter. Luftverngruppe Trøndelag ( LVAT ) var forlagt på Øyanmoen. De ble forflyttet til Ørland i 1957. Da fikk hans far kjøkkensjefsstillingen på Værnes. Familien fikk da bo i østre villa. En middag i messa i 1957 kostet 4 kr. Til slutt fortalte han om det fatale ulykken i Stjørdalselva ved Kapteinsøra sommeren 1960 hvor to av hans beste venner druknet i f m velt fra en hjemmelaget kano. 

 • Historien om notlaget Viking

  16. oktober 2019

  Arne Moksnes holdt et interessant foredrag med gamle fotografier om en noe ukjent lokalhistorisk tema på vårt medlemsmøte 15 oktober, nemlig historien om notlaget Viking som eksisterte fra 1913 til oppløsningen i 1954. Fiske var et verdifullt inntektsgrunnlag for husmenn og småbrukere. De drev fra Vikanlandet vinters tid notfiske med landnot både på stedlig Trondheimsfjordsild og atlanto-skandisk sild. Notbasen hadde diktatorisk makt ved utøvelsen av fisket. På denne tiden var det hele 4 notbruk på Stjørdal. Noe som er sjeldent er at både regnskap-, møtebok- og fangstbok ble tatt vare på, noe som gir et veldig godt grunnlag for å dokumentere fisket. 1200 kr ble investert i 1913 til innkjøp av naust, 5 båter, 2 nøter og 2 spill. Garna var 9 m dype og kunne være over 200 m lange. Grunt vann var gunstig for å få fanget silda. 215 hl sild var rekorden på et kast. De årvise fangstene varierte veldig. Prisene varierte også mye, f eks 6 kr pr hl i 1920 og 1,60 kr pr hl i 1934. Silda ble i hovedsak solgt til sildoljeindustrien i Bjugn og Orkanger. Etter krigen tok moderne båter med snurpenot over sildefisket, og det var ikke lenger drivverdig å drive fiske på gammelmåten.

 • Besøk på hotell Britannia

  05. oktober 2019

  Denne gangen gikk høstens tur med Turbuss 1 til Trondheim og Britannia hotell. Det ble bygd i 1870 og ble i særklasse raskt byens flotteste hotell. Hotellet, som Odd Retan kjøpte, har i nærmere 3 år blitt totalrenovert til en kostnad av 1,2 milliarder kr. 22.000 kvadratmeter stort er bygningen og har 257 rom hvorav 11 rom er suiter. Nå har faktisk hele 320 ansatte sin arbeidsdag der. Vi fikk en omvisning og orientering om hotellet, i rom og suite, konferanseavdelingen, Vinbaren og Speilsalen. Lunchen ble inntatt i Palmehaven. Maten var fortreffelig med veldig bra utvalg. Betjeningen var også imøtekommende og profesjonelle. 48 medlemmer deltok på turen. På veg hjem var det mange i et gratislotteri som fikk med seg kaffe hjem, sponset av Turbuss 1. Styret takker turkomiteen for en vel tilrettelagt tur.

 • Stor interesse for turtilbud.

  18. september 2019

  På medlemsmøtet 17 september var Huset fyllt med hele 61 medlemmer som hørte på foredaget av Anita Bekken fra Solgruppen. Solgruppen er nå 25 år og ble startet i Trondheim. Anita var grunder. FSFs medlemmer gis 5% rabatt på ordinære priser på reiser. I enkelte perioder er enkeltromstillegg gratis. Hun gikk igjenom de ulike turtilbudene til Spania ( Albir, Altea og Gran Canaria ), Thailand ( Jomtien ) og om Amerikabussen i Nord Amerika ( Los Angeles, Las Vegas og nasjonalparker ). Det som kjennetegner Solgruppen er trygghet i et sosialt godt miljø og et tilrettelagt opphold. En kan velge både kort-  og langtidsopphold. De kan også arrangere egne turer for lag og foreninger. Solgruppen bidro også med 3 fine gevinster til møtet. Ole Myrbekk ga henne Værnesboka som takk under fortsetning at den ble gitt til bok-cafeen Albir. Det lovte hun etter å ha fått lest den først selv.

 • Kurs i Styreweb for regionens tillitsvalgte.

  13. september 2019

  10 september ble det gjennomført kurs på Huset med tema opplæring i Styreweb for tillitsvalgte i region 3. Kurset kom i stand på bakgrunn av et unisont ønske om kurs i Styreweb fra avdelingene. Fra Forbundet sin side ble det gitt positiv tilbakemelding på å få arrangert et nytt eget kurs i regionen. Deltakelsen var stor, 12 deltok. Kurset ble holdt av Geir Ove Svinø. Emner som ble gjennomgått var styreoversikt og tilganger, medlemsregister, kommunikasjon, dokumentarkiv og møteprotokoll, økonomi med regnskap og fakturering, informasjon fra FSF og hjelpfuksjoner. Noen av deltakerne har brukt Styreweb en god del mens andre var nybegynnere. Kurset var tilpasset begge grupper slik at alle fikk et meget godt utbytte av kurset. Det ble også gitt oppgaver underveis. Kurset var meget lærerikt og gjorde avdelingens tillitsvalgte mye tryggere i bruk av Styreweb i f m drift av avdelingene og å få overført kunnskapen til nye tilltsvalgte i fremtiden.

  Les mer

 • Sommeravslutning med lunch

  05. juni 2019

  Kjøkkenpersonellet på garnisonen serverte oss en velsmakende lunch som avslutning på avdelingens møteaktiviter før sommeren. Hele 50 medlemmer deltok på lunchen. Ole Myrbekk orienterte om saker fra landsmøtet avholdt på Gjøvik. Det var gratis loddtrekning med sommerblomster som gevinster. Det blir nå et opphold for våre medlemsmøter til 3 september. Styret ønsker alle våre medlemmer en riktig god sommer.

 • Vårturen til Levanger

  25. mai 2019

  Årets vårtur, 21 mai, i et vakkert vårvær gikk til vår nabokommune i nord Levanger. 37 deltok på bussturen. På veg innover tok vi en avstikker til Alstadhaug med høvdingsetet fra vikingtiden med gravhauger og kirken fra 1100 tallet. Så kjørte vi over Nesset med velholdte gårdsbruk til vi endte opp på dagens mål, Brusve gård. Brusve gård ble bygd i 1803 som embetsbolig for lensmannsetaten. Opprinnelig var det en husmannsplass. I f m hvem i amtet som skulle til Eidsvoll i 1814 var gården sete for forhandlingene. Kong Karl Johan besøkte gården i 1835. Gården ble overtatt av Levanger kommune i elendig forfatning i 1984, og ble satt i stand av frivillige og er nå en del av bymuseet. Vi fikk først en orientering og et morsomt skuespillerinnslag fra "gammellensmannen". Brusve gård har også et omfangsrikt radiomuseum med vekt på Tandbergfabrikkens produkter fra før krigen og til nedleggelsen. Etter omvisningen spiste vi blomkålsuppe til lunch og kaffe med telegramkake, dette med flott tonefølge fra to lokale musikere. På veg hjem hadde vi et handleopphold på Magneten kjøpesenter. Styret vil rette en stor takk til turkomiteen for en meget vel tilrettelagt tur.

 • Nytt fra eldrerådet i kommunen.

  10. april 2019

  Leder i kommunes eldreråd og vår medlem Jon-Anders Myrvang orienterte på siste medlemsmøte om aktuelle saker fra eldrerådet. Omlag 50 medlemmer stilte på møtet.

  I anledning dagen 9 april startet han med et tilbakeblikk fra hva han husket fra krigen. Han fortalte at han var med på å gi mat til russiske krigsfanger på Sandfærhus og fikk leker laget av blikkbokser tilbake, samt bruk av tilfluktsrom i Lånke ved flyalarmer.

  Det nærmer seg slutten av valgperioden og ingen i eldrerådet nå tar gjenvalg. De fleste saker som behandles er tilknyttet helse og omsorg. Før jul 2020 blir det nye helsetunet med en rekke helsefunksjoner ferdigstilt. 50 nye omsorgsboliger blir bygd i Fossliåsen. Det har vært tatt opp spørsmål om kvaliteten på maten levert fra det nye storkjøkkenet i Fidesbygget til bosentre, institusjoner og private. Tilbakemeldingene fra mottakerne er positive. I vår blir storkjøkkensystemet tatt opp politisk. Kurs for taxisjåfører for hvordan korrekt behandle demente kunder gjennomføres neste måned. Benker fra sentrum til kirka er satt opp 2 plasser. Annonsering i Adressa på kinoen har ikke vært mulig å få til. Forbedret internettilgang, som også er for kostbar, på aktivitetssenteret jobbes det med. Myrvang nevnte også at en del eldre sliter med økt alkoholbruk som kan forringe livskvaliteten. Eldrerådet har også utarbeidet egen årsmelding. 

 • Spitfirepilotene - 2 verdenskrigs norske tenåringshelter

  08. april 2019

  Pensjonistenes hus på Værnes garnison var fullsatt den 5 april når Cato Guhnfeldt holdt et innholdsrikt og omfattende foredrag om norske jagerflygere under 2 verdenskrig. Guhnfeldt er forfatter av bokverket Spitfire saga. Styret har nå anskaffet verket til utlån til våre medlemmer. Foredraget var et samarbeidsprosjekt mellom Den kulturelle spaserstokken i Trondheim kommune og vår avdeling. Årsaken til at Huset og Værnes ble valgt som møtested var at det var ønskelig med militære omgivelser til foredraget. Fra Trondheim kom en buss med tilhørere.

  De norske jagerflyskvadronene, 331- og 332 skvadronen, var i kamp fra juli 41 til freden i mai 45. Skvadronenes piloter led meget store tap, ca 80% omkom under kamp og trening. Guhnfeldt tok oss gjennom de ulike farefulle oppdragene de utførte og hvilke lokasjoner skvadronene var stasjonert under krigen. I tillegg til pilotenes farefulle hverdag ga han oss et innblikk i bakkemannskapenes utfordringer.

  For oss var det veldig hyggelig at vårt medlem, Willy Gudmundsen, som var motortekniker og deltok aktivt under krigen, hadde anledning til å være med på foredraget. 

 • Veldig populært med bingo.

  29. mars 2019

  Bingo har avdelingen gjennomført i en masse år. På siste medlemsmøte med bingo møtte hele 47 medlemmer, meget bra oppmøte. De siste gangene bingo har vært gjennomført har vi kjørt med to runder. Premiene har vært flaxlodd, kaffe, og hvit- og rødvin. 

 • Gamle bilder fra vår avdelings aktivitet.

  26. februar 2019

  På et godt besøkt medlemsmøte 26 februar viste Ole Håve fram gamle bilder fra våre turer og arrangement og fortalte om bildene. Dette brakte fram gode minner blant våre medlemmer. Kjell Kjøsnes spilte trekkspillmusikk før møtet startet. Leif Bjelvåg takket for blomsterhilsen fra årsmøtet som han fikk for sine mangeårige innsats i komiteen for runde dager. Nyvalgt nestleder Bjørn Ivar Halstadtrø presenterte seg for avdelingen. Han har 42 år i tjeneste i Forsvaret. Arne Thingstad ga et tilbakeblikk fra sitt nylige besøk i Seefeld på VM i ski på langrennsstadionen.

   

   

 • Årsmøtet 12 februar

  13. februar 2019

  47 medlemmer deltok på vårt årsmøte på Huset 12 februar. Valget ga som resultat små endringer i styret. Ole Myrbekk ble gjenvalgt som leder for 1 år. Bjørn Ivar Halstadtrø ble ny nestleder for 2 år. Arne Thingstad og Brit Kolmannskog  fortsetter som henholdsvis sekretær og styremedlem for 1 år. Arne Magnar Hammerhaug ble gjenvalgt som kasserer for 2 år. Arvid Tangen fortsetter som varamedlem for 1 år og Inger Johanne Hammerhaug ble gjenvalgt for 2 år som varamedlem. Etter årsmøtet var det tid for sosialt samvær med servering av pizza og brus. Bildet viser leder Ole Myrbekk som deler ut blomsterhilsen til avtroppende valgkomiteleder Petter Grønnås og avtroppende nestleder Steinar Overrein. I tillegg ble blomsterhilsen levert hjem til Leif Bjelvåg og Ragnhild Holte som ble takket av som henholdsvis leder i komiteen for runde dager og som revisor. 

 • Gladmelding. Det lønner seg å bli medlem i Forsvarets seniorforbund.

  17. januar 2019

  Vi har mottatt en gladmelding. Ingrid Nøstvik ble trukket ut som vinner av et gavekort på 3000 kr i f m den sentrale vervekampanjen før jul. Gratulerer.

 • Julehilsen

  15. desember 2018

  Med et bildemotiv tatt en desemberettermiddag fra østre del av Kirkevegen ønsker styret alle våre medlemmer og deres familier god jul og et godt nyttår.

 • Julebordet 2019

  07. desember 2018

  Siste fredagen i november i 6 plussgrader fant årets julebordsfest med knappe 50 deltakere sted i vårt nyvaskede hus. Denne gangen sørget Hell Catering for velsmakende julebordsmat. Leif Granmo stod også i år for taffel- og dansemusikken. I tillegg til allsang fremførte Arne Nyland flott solosang. På reportuaret tok han bl a frem O helga natt og Trondheimsnatt. Det var også loddsalg med gode velsmakende varer til gevinster. 

 • Bedriftsbesøk på Fides.

  14. november 2018

  Hele 40 interesserte medlemmer møtte opp ved vårt besøk på Fides i dag. Daglig leder Roar Vikvang tok imot oss og viste oss det store nye bygget fra parkeringsplassen i kjelleren og til den flotte moderne kantina. Fides driver innenfor mange områder fra varig tilrettelagt arbeid til opplæring og arbeidstrening hvor Fides i meget stor grad bruker arbeidsplasser rundt omkring i kommunen for arbeidstrening. Det legges stor vekt på at resultatet skal være til nytte for den enkelte og for samfunnet som helhet.

  Men den største overraskelsen under besøket var at vi fikk være med på en musikalsk opplevelse med Fosseduren som spilte og sang på en imponerende måte. Gruppen består av medlemmer, som til tross for sine forskjellige handicap, er i stand til underholde oss på en flott måte. Vi ble så begeistret for Fosseduren at vi ga de kr 500 som en liten oppmuntring for deres videre musikalske arbeid. Roar Vikvang ble takket av med å få boka «Fra høvdingesete til storflyplass» som er et historisk verk over den lange militære virksomheten som har vært på Værnes.

 • Julebordet 30 november

  01. november 2018

  Forsvarets seniorforbund avd Værnes inviterer medlemmer m/ledsager til julebord i Huset fredag 30. nov kl. 18.00. Program for kvelden: Velkomstdrink - Julebordmat fra Hell catering - Øl/mineralvann og akevitt til maten - Kaffe og dessert - Dans til levende musikk - Loddsalg. Pris kr. 350,- pr kuvert. Påmelding: Steinar Overrein tlf 41305031, Arne Thingstad tlf 40625180. Frist 18 november.

 • Museal guiz på Stjørdal museum

  01. november 2018

  Leder Sølvi Dahlen Lauvsnes ønsket velkommen og orienterte om museets historie og drift. 1956 var oppstartsåret. Grunnlaget var da i hovedsak basert på samlingene til Martin Moe. Museet er en del av Stiklestad nasjonale kultursenter som er ansvarlig for driften. Bygningene på museet eies av Stjørdal kommune. 20 museumsgjenstander la Aud Lyngstad frem og stilte spørsmål om hva gjenstandene ble kalt og ble brukt til. De eldste gjenstandene var over 200 år gamle og de nyeste fra 1950 tallet. Spennvidden var stor fra uniform til små kjøkkenredskap. Oppgavene var slett ikke enkle og beste lag hadde hele 13 riktige svar. Denne gang ble det til kaffen servert telegramkake. Stjørdal museum sørget for en trivelig og et annerledes medlemsmøte denne gang.

 • Høsttur til Granby gård Selbu

  26. oktober 2018

  Høstens tur gikk til Selbu og til Granby gård. Der fikk vi først kaffe og nydelige hjemmelagede kanelsnurrer. Inger Granby holdt et foredrag om i hovedsak utvandringen til Amerika med utgangspunkt i Selbu. Første utvandring fra Selbu fant sted i 1857. De slo seg ned i grensetraktene Minnesota og Iowa. Hun fortalte om utfordringene de møtte i det nye landet og hvordan selbyggene holdt sammen og videreførte norske skikker, språk og tradisjoner. Granby gård var i 1981 til 2000 en rusinstitusjon for mennesker fra Bergensområdet. Da var det et 3års behandlingsopplegg. Hun gikk inn på hvilke utfordringer som forelå vedrørende driften og hvor sammensatte problemer mange av de rusavhengige slet med. Til slutt snakket hun om Belle Gunness som utvandret i 1881 og etablerte seg i Chigago.I 1900 skal hun ha drept sin første ektemann og 8 år senere skal hun ha drept 2 ektemenn til, flere friere og barn. Hun innkasserte forsikringspenger og kontanter frierne hadde med. Hun antas å ha dødd i en husbrann i 1908, dette er usikkert fortsatt. Etter foredraget ble det tid til å se på det flotte museet til Granby gård. Så til sist dro vi til Langseth cafe hvor vi inntok middagsbufeen. 

   

 • Lokal historisk foredrag om hendelser på 1700 tallet.

  19. oktober 2018

  På siste medlemsmøte avholdt i formannskapsalen på Stjørdal rådhus tok Jan Hoås for seg 2 grufulle hendelser fra dalføret på 1700 tallet. Den første hendelsen var i forbindelse med ferjeoverfarten over Stjørdalselva ved utløpet av elva Leksa og over til gården Sandfærhus nært kapteinsøra i 1753. Mye folk var samlet til gudstjeneste med barnedåp. På veg tilbake til Lånkesiden med ferga økte vinden plutselig, elva var flomstor etter mye nedbør. Det var fjære og kraftig fall i elva i tilleg, og midt utpå elva veltet ferga og 17 stort sett unge mennesker druknet. Ikke alle av de omkomne ble funnet.

  Den andre hendelsen var fra Langøra i 1750 hvor Ingeborg Klokkhaugen og Jon Pedersøn Ytterøien fra Meråker ble henrettet. Jon var stefaren til Ingeborg og de gikk inn i et skult forhold som medførte at Ingeborg ble gravid og fødte en sønn. Hun kvalte sønnen etter fødselen og la liket i et skrin hun gjemte på låven. Forholdet fortsatte, hun ble gravid igjen og fødte jentetvillinger denne gang. Disse kvalte hun også og la likene i det samme skrinet som den drepte sønnen. Samme sommer ble drapene oppdaget, Ingebog skriftet til presten i Værnes kirke. Han meldte henne til lensmannen og hun og Jon ble satt i arrest og etterhvert dømt til døden. De ble henrettet med halshogging på Langøra 17 mars 1750.

 • Hyggelig kveldsmøte 10 oktober.

  11. oktober 2018

  Nærmere 50 medlemmer deltok på vårt kveldsmøte på gamle Domuskafeen/Hell catering. Leder Ole Myrbekk ønsket velkommen til et koselig arrangement i godt selskap og ba blant annet medlemmene engasjere seg til å verve nye medlemmer fremover. Videre ble det orientert om høstens tur, medlemsmøter og julebordet. Deretter ble middagsbufeen servert. Maten var nydelig, senere ble det servert dessert og kaffe. Musikalsk underholdning ble besørget på en utmerket måte av Ellinor og Per Leif Grøtte, samt deres barnebarn Julie som bidro med flott sang. De fikk stor applaus fra salen. Det ble videre loddsalg med gode gevinster. En quiz med oppgaver relatert til dialektord fra forskjellige strøk av landet sørget for bra diskusjon innad i gruppene. 2 eksempler fra oppgavene: fra Nord-Norge - en gakkoriekall og fra Stavanger - en stikkedåse? Seniorforbundet sentralt takkes for støtten til vårt arrangement.

 • Vårsesongavslutning

  06. juni 2018

  Vårsesongen ble avsluttet 5 juni med bingo. Denne gang var premiene gavekort fra Torgkvartalet. Bildet viser de glade vinnerne. Nå tar avdelingen sommerpause. Oppstart til høsten blir 4 september på Huset, da blir temaet musikalsk quiz. Medlemsnytt som bl a vil vise høstens program sendes ut på sensommeren. Styret vil takke medlemmene for oppmøtet i vårens arrangement og ønske alle en riktig god og varm sommer.

 • Markeringen av frigjørings- og veterandagen 8 mai.

  10. mai 2018

  Allsang med "No livnar det i lundar" innledet vår markering av frigjørings- og veterandagen. Tidligere på dagen hadde allerede medlemmer bivånet HV-12s oppstilling og flaggheising kl 08.00 med etterfølgende servering i mannskapsmessa av kaffe og kaker samt utdeling av medaljer til veteraner. Ole Myrbekk orienterte blant annet om lederkonferansen nettopp avholdt på Gran i Hadeland ( jfr forrige artikkel ) og at styret har bevilget 2000 kr til gjenoppbyggingen av den nedbrente gapahuken i Monsberga friluftsområde.

  Flere av medlemmene, oppvokst på forskjellige steder i landet, tok oss med på erindringer av sine opplevelser under krigen. Her kom det fram f eks opphold i gjødselskjeller under bombetokt veldig nært, angrep fra jagerfly, bortvising av egne hjem, eksplosjonen i Filipstadkaia i Oslo med 120 omkomne, stenging av skoler og dermed liten skolegang og å ha vært i rettsalen ifm rettsaken til Henry Rinnan i Trondheim. Takk for interessante innlegg.

 • Lederkonferansen 2019

  05. mai 2018

  Lederkonferansen ble gjennomført på Sanner hotell på Gran i Hadeland 2. - 4. mai. Vi var godt representert med 3 deltakere, Ole Myrbekk som leder, Annbjørg Jullum i valgkomiteen og Arne Thingstad som regionrepresentant. Innledningsvis fikk lederne påfyll fra Forsvaret v/sjef FST, GL Erik Gustavson vedrørende status, utvikling og utfordringer for Forsvaret, fra Forbundskontoret med fokus på organisasjon, utkast til nye vedtekter, utfordringer/satsingsområder og medlemsstatus/medlemsutvikling. Deretter ble fokus rettet mot hovedtema for konferansen som var å rekruttere og beholde medlemmer. Ole Myrbekk hadde et foredrag om hvordan rekruttering gjøres hos oss. Gruppearbeid regionvis for å finne tiltak både sentralt og lokalt for rekruttering/medlemspleie ble gjennomført. Vi hadde også en flott jubileumsmiddag for å markere FSF 35 år. 

 • Foredraget fra Stjørdal lensmannskontor

  29. april 2018

  Svein Erik Gjølmesli holdt et meget intressant foredrag for våre medlemmer. Og det var tydelig at hans tema om politiets arbeid var av stor interesse, det var 46 medlemmer til stede, meget bra!

  Gjølmesli snakket både om politireformen generelt, og om de mange utfordringer som politiet står ovenfor. I Værnesregionen legges kontorene på Frosta, i Meråker, Selbu, Tydalen og Malvik ned, og isteden opprettes det politikontakter i disse kommunene. Politiet på Trondheim lufthavn har blitt opprettet som en egen tjeneseenhet. Gjølmesli snakket naturligvis også om de utfordringer som finnes innenfor vår egen kommune. Stjørdal er en trygg kommune å bo i, men i den siste tiden har en ungdomsgjeng forvoldt en del hærverk og skader i våre nærområder, blant annet ved at en stor flott gapahuk i det gamle militære området i Monsberga har blitt nedbrent. Politiet har stor tro på at disse sakene vil bli oppklart i nær framtid. Vi takker Svein Erik Gjølmesli nok en gang for hans engasjerende foredrag for lyttende pensjonister.

 • Flott tur til Ila og Skansen

  12. april 2018

  Årets første tur den 10 april gikk med tog til Skansen. 36 deltagere var med i et fint vær men med en noe sur vind. Thor Eggen møtte oss på jernbanen og tok oss med på en interessant guiding i området Ila og Skansen. Etterpå ble vi geleidet til restaurant Lille Skansen hvor vi innledningsvis fikk et livlig kulturelt innslag av Arne Hestholm som sang viser av de svenske klassikerne Bellmann og Taube. Så var det tid for turens høydepunkt som var en nydelig tre retters middag med kaffe. Det ble også gjennomført en utlodning, så noen fikk med seg noe godt hjem. Det var så trivelig på restauranten at togreturen ble utsatt. Vi som deltok var veldig godt fornøyd med turen, stor takk rettes til turkomiteen, Gro Auran og Ambjørg Myrbekk.

 • Tillitsvalgte i regionen på kurs i Styreweb

  07. april 2018

  5 april ble det gjennomført kurs på Huset med tema opplæring i Styreweb for tillitsvalgte i region 3. Kurset kom i stand på bakgrunn av et unisont ønske om nytt kurs i Styreweb fra alle avdelingene på regionmøtet på Ørland tidlig i januar. Fra forbundskontoret sin side ble det gitt positivt tilbakemelding på å få arrangert eget kurs i regionen. Deltakelsen var stor, 4 fra oss på Værnes, 3 fra både Trondheim- og Ørlandsavdelingen, 2 fra både Levanger/Verdal- og Steinkjeravdelingen og ny organisasjonssekretær sentralt Tom Schrøder. Kurset ble holdt av Geir Ove Svinø. Emner som ble gjennomgått var styreoversikt og tilganger, medlemsregister, kommunikasjon, dokumentarkiv og møteprotokoll, økonomi med regnskap og fakturering, informasjon fra FSF og hjelpfuksjoner. Det ble gitt oppgaver underveis. Kurset var meget lærerikt og gjorde avdelingens tillitsvalgte mye tryggere i bruk av Styreweb i f m drift av avdelingene.

 • Foredrag om trygghetspakken og ny teknologi innen eldreomsorgen.

  21. mars 2018

  Thorhild Skjelstad fra enhet hverdagsrehabilitering i Stjørdal kommune orienterte først om trygghetspakken innen helstetjenesten. Det dreier seg om en rekke tekniske hjelpemidler som kan tilbys, det være seg f eks robotstøvsugere, automatisk tenning/slokking av lys, komfyrvakt, syn og hørsel hjelpemidler, tidsbestemte medisindispensere, gpsklokke, bevegelses/dørsensorerer. Kommunen har laget et visningsrom for å kunne se på hjelpemidlene. Hun gikk videre inn på det internasjonale prøveprosjektet Eware hvor Stjørdal som den eneste kommunen i landet deltar i. Dette innebærer evt bruk av "Tessa" -  en robot som skal kunne gjøre livet lettere for brukerne ( eldre mennesker med mild eller moderat form for demens som bor alene i egen leilighet ) og mindre stress for både brukeren og ikke minst for pårørende. Robot og sensortenologi nyttes.Tessa vil kunne registrere brukerens bevegelsesmønster, for eks når det er vanlig å stå opp, spise, eller legge seg. Ved registrerte avvik f eks at brukeren ikke har vært på kjøkkenet og hentet seg mat, kan Tessa fortelle brukeren at nå er det på tide å få seg mat. Ved ingen reaksjon innen 1 time, vil en alarmmelding kunne gå til hjemmehjelptjenesten/pårørende. Tessa kan også opptre som et sosialt vesen f eks tilrå å sette på musikk eller at pårørende kan sende et signal som besørger at det sendes ut en beskjed så som at  "dattera di Kari kommer på besøk om 30 min". Målet i første omgang, fra etter påske til ut juni, er å få testet Tessa hos 7 testbrukere som ikke er demente men har interesse for teknolgi. Til høsten starter hovedprosjektet det det ønskes 15-20 aktuelle brukere. Skjelstad fikk en rekke spørsmål og meningsytringer fra medlemmene i etterkant.

   

 • VÅRTUR TIL LILLE SKANSEN OG ILA 10 APRIL. PÅMELDING INNEN 3 APRIL.

  07. mars 2018

  VÅRTUR TIL LILLE SKANSEN OG ILA 10 APRIL 2018.

  Årets vårtur går til Ila-området og restaurant Lille Skansen. Her vil det bli guidet tur og med påfølgende underholding og 3 retters middag før hjemreise. Denne gangen tar vi Trønderbanen fra Stjørdal til Skansen holdeplass. Programmet blir:

  Kl. 09.52 Avreise fra Stjørdal stasjon. Vær ute i god tid. Vi ordner med billettene.

  Kl. 10.36. Ankomst Skansen hvor vi blir tatt imot av guiden, Thor Eggen. Deretter blir det sakte vandring med mye stopp i omådet Ila og Skansen.

  Kl. 12.00. Vi kommer til Lille Skansen hvor vi blir møtt av Arne Hestholm som vil spille, synge og fortelle historier om Evert Taube og Michael Bellmann.

  Kl. 12.30. Vi setter oss til bords og inntar en 3 retters middag.

  Kl. 14.32. Vi tar toget tilbake til Stjørdal hvor vi ankommer kl 15.22.

  Hele opplegget vil koste kr 350 pr deltaker. Det inkluderer togreise, guiding og underholdning og ikke minst 3 retters middag. De æ billig det! Medlemmer kan invitere andre med på turen. De må betale egen togbillett som koster kr 90 tur/retur.

  Påmelding til Ambjørg tlf 48020972 og Gro tlf 95773927 innen 3 april. NB: Evt matintoleranser/allergier bes meddelt ved påmeldingen.

 • Årsmøtet 20 februar.

  22. februar 2018

  35 medlemmer møtte opp på vårt årsmøte. I forkant var det flott visesang av Rolf Åge Berg og Runa Myrvold. Berg snakket i disse olympiske tider om sin hoppkarriere. Han ble nr 5 i normal bakke OL i 1984 i Sarajevo. Det er bestenotering for en stjørdaling i de olympiske leker noensinne. Etter sin aktive karriere var han hopptrener både i Trønderhopp og for landslaget midt i 90årene.

  Valg på nye tillitsvalgte ga som resultat en god kontinutet. Leder Ole Myrbekk, nestleder Steinar Overrein, kasserer Arne Magnar Hammerhaug og sekretær Arne Thingstad fortsetter alle i styret. Ny styremedlem ble Brit Kolmannskog. Inger Johanne Hammerhaug fortsetter som varamedlem. Ny varamedlem ble Arvid Tangen. 

 • "Alle soldaterne er ved friskt mod"

  11. januar 2018

  "Alle soldaterne er ved friskt mod". Dette skrev Hans på et postkort fra Værnesmoen poststemplet Stjørdalen datert 12 september 1905 i den mest spente konfliktsituasjonen mot Sverige i forbindelse med unionsoppløsningen. ( fredsslutningen i Karlstad fant sted 26 oktober 1905 ). Dagen etter, 13 september, ble kortet ankomststemplet Røros!  På vårt første medlemsmøte i 2018 var temaet gamle postkort fra Øyanmoen og Værnesmoen. Geir Vikan, som hadde sin oppvekst på Værnes, tok oss med på en reise med gamle postkort fra Øyanmoen og Værnesmoen produsert i begynnelsen av 1900 tallet. Han har samlet på postkort i en årrekke og fått til en stor samling. Vikan tok oss gjennom etableringen og driften av de ulike hæravdelinger som etablerte seg på Værnes - dokumentert med postkort. Bildet viser feltartilleriets hester som vandes.

 • God jul og godt nyttår

  22. desember 2017

  En riktig god jul og et godt nyttår til våre hjemmesidebrukere.

 • De eldres boligspareklubb - nytt prosjekt i Kirkevegen.

  15. november 2017

  På siste medlemsmøte 14 november orienterte Per Arne Richstad og Oddvar Arntzen om det nye prosjektet i Kirkevegen 12 for medlemmer i de eldres boligspareklubb i Stjørdal ( DES ). Klubben ble etablert i 1988 og har nå 470 medlemmer hvorav 70 bor i DES- leiligheter. Hensikten med klubben er å hjelpe eldre til å  kunne skaffe seg rimelige og sentralt beliggende leiligheter. En må være 45 år for å melde seg inn og være 55 år for å kunne kjøpe seg leilighet. Kontingent er 265 kr for enslige og 460 kr for par. DES starter nå salg av det nye prosjektet i Kirkevegen 12. Leilighetene varierer fra 52 til 87 kvm og koster fra ca 2,2 millioner til 4,4 millioner kroner. Dette tilsvarer en kvmpris på 47000 til 49000kr pr kvm, noe som anses rimelig i sentrum. Medlemmene ble gitt en oversikt over de ulike leilighetene og hva som er inkludert i prisen.

 • Vipps orientering og gratis kurs 16 november kl 14.00.

  02. november 2017

  På siste medlemsmøtet ga Kari Løkberg Hognes fra Hegra sparebank oss en orientering om Vipps, Norges mest populære betalingsapp for smarttelefoner og uansett hvilken bankforbindelse en har. Vipps har nå 3 millioner aktive brukere. Kort beskrevet er alt en trenger er et mobilnummer, smarttelefon og kodebrikke og med Vipps kan en sende og be om penger, gjøre opp/dele regning, betale faktura, bytte mellom flere kort når en handler. Videre kan det betales med Vipps i apper, nettbutikker og på kassa i mange butikker. Kari fikk masse spørsmål fra salen og mange ønsket å ta i bruk Vipps, I denne forbindelse vil Kari holde et gratis oppstartskurs for avdelingens medlemmer i Hegra Sparebanks lokaler i Kjøpmannsgata 7. Dette blir torsdag 16 november kl 14.00. Ta med smarttelefon og kodebrikke. Ca 2 timers varighet. Ingen påmelding, velkommen til å møte opp.

 • Julebordinvitasjon. Obs påmeldingsfrist 17 november.

  27. oktober 2017

  Forsvaret seniorforbund avd Værnes inviterer medlemmer m/ledsager til julebord i vårt eget bygg fredag 24. nov kl. 18.00. Program for kvelden: - Velkomstdrink - Julemiddag (ribbe ++) m/koldtbord - Øl/mineralvann og akevitt til maten - Kaffe, avec og dessert. Dans til levende musikk. Lotteri (husk ekstra penger, eller Vipps).  Pris kr. 350,- pr kuvert. Kontant, eller Vippsnr 132155. Påmelding til følgende: Ole Myrbekk tlf 90098914, Steinar Overrein tlf 41305031, innen 17 november. Fortsatt plass til noen flere er det.

 • 400 000 åretak fra Trondheim til Oslo.

  20. oktober 2017

  Dette meget store tallet på åretak har Clamer Meltzer beregnet at han brukte i sin rotur fra Trondheim til Oslo i sommer. På siste medlemsmøtet vårt orienterte han om turen og viste masse fine bilder. Båten han brukte, ÆRORA, er en 17 fot Åfjordsfæring bygget i 1953. Hans far var første eier og den kostet da 350kr. 2015 var første langtur til Bergen. Romaskin og roing på Jonsvatnet, samt fløttmann i Trondeim utgjorde treningsgrunnlaget. Båten var bl a utrustet med lette årer med radarreflekser, ror og moderne hjelpemidler som AIS og GPS- kartplotter, nødpeilesender og solcellepanel. 86 dager tok turen, hvorav 56 med aktiv roing. Noen strekninger var værproblematiske, f eks Hustadvika som ikke kunne roes. Noen strekninger fikk han assistanse av slepebåter. Høydepunktet var rundingen av Stadt. Da han nådde Lista fikk han transport over land i samme trase som vikingsskipene ble dratt over. Clamer påpekte at han fikk masse hjelp på turen av trivelige og gjestfrie båtfolk. Takk for en givende orientering.

 • Irma

  06. oktober 2017

  På forrige medlemsmøte ga Arne Svare oss en orientering om sine opplevelser med orkanen Irma som herjet over bl a Puerto Rico, Bahamas, Cuba og etterhvert oppover Florida og Georgia. Svare var på besøk hos sin datter og hennes familie i Florida da uværet satte inn. Han fortalte om hvordan de sikret dører og vinduer med plater og provianterte i forkant av uværet . Svare viste bilder og filmsnutter av vinden og flommens herjinger. Strømmen var borte i 4 dager og det ble også bensinmangel. Skolen til barna var stengt i tilsammen nærmere 14 dager.

   

 • Turen til Snefugl gård.

  06. oktober 2017

  Den 19 sept hadde Værnespensjonistene en flott tur til Buvika hvor vi ble guidet rundt i bygda av innehaveren av Snefugl gård, Arnstein Saltnes. Vi fikk blant annet høre historien til Piene mølle og opprøret i Buvika. Likedan tok han med oss til Husaby hvor en av bøkene som Sigrid Undset skrev omhandler dette stedet. Snefugl gård er en historie for seg og det er imponerende hvordan Saltnes at utviklet gården til et populært sted for mange forskjellige arrangement. Og ikke minst “Prøysensamling” var meget omfattende, og den største i sitt slag om Prøysen i Norge. Buvika og Snefugl gård ga oss i flott opplevelse med meget god Prøysensuppe med tilbør, og de mange fortellingene som Arstein Saltnes bidro med. Tilsammen var vi 34 deltakere hvorav noen var medbudte venner.

   

 • Første medlemsmøte i høstsesongen.

  13. september 2017

  5 september startet høstsesongen vår. Det var veldig godt fremmøte med over 50 medlemmer. Temaet på møtet var et foredrag av tidligere Stortingsrepresentant Lars Myraune ( som var folkevalgt  i årene 2009 - 2013 ) om sine erfaringer fra tinget. Overskriften for foredraget var "eldst på Stortinget".

 • Deltakelse på eldredagen i f m byfesten 16 august.

  26. august 2017

  Lokalavdelingen deltok med egen informasjonstand på Kimen kulturhus i f m eldredagen på byfestuka i Stjørdal. Det nye reklamemateriellet som forbundskontoret har fått tilvirket ble tatt i bruk og distribuert ut til potensielle fremtidige medlemmer. Bildet viser storparten av styret i forberedelsesfasen.

 • PÅMINNELSE HØSTENS BUSSTUR TIL SNEFUGL GÅRD I BUVIKA 19 SEPTEMBER

  24. august 2017

  Tirsdag 19. september 2017. Oppmøte, hovedporten Værnes kl. 1000. Bussen kjører til Buvika hvor det blir guiding på historiske steder. Turen går til Snefugl gård hvor det blant annet finnes en egen Prøysenutstilling. Her serveres det Prøysensuppe med timian med ferskt brød og smør. Dessert og kaffe. Pris pr. deltaker kr. 450.00. Ta gjerne med venner på turen. Bussen tar 53 personer. Beregnet hjemkomst ca. kl. 16.00. Påmelding til John Auran tlf. 91891579 og Ambjørg Myrbekk tlf. 48020972 innen onsdag 13 sept.

   

 • Bilder fra bussturen til Innset og Oppdal.

  02. juni 2017

  Her er noen bilder fra vår busstur 30 mai. 29 medlemmer deltok på turen til Innset og Oppdal. Underveis fikk vi av lokale krefter orientering om Rennebu og Rennebumartnaden, Innset kirke, Kroken bakeri, Oppdal kommune og Bjerkeløkkja konferansesenter. I kirka bidro Arne Nyland med flott solosang. Velsmakende lunch ble inntatt på Kroken bakeri, hvor det etterpå ble stor omsetning på bakevarer. Der ble det også arrangert en morsom støvlekastkonkurranse. Så gikk turen til Oppdal hvor det i tillegg til interessant foredrag om kommunen ble satt av tid til shopping. Siste stopp var Bjerkeløkkja hvor vi både fikk flott sang og god middag. Der ble det også gitt en omvisning rundt om på senteret. På bussturen hjem var det en spørsmålsrunde om dagens tur. Styret takker turkomiteen, Ambjørg Myrbekk og John Auran, samt Busstur1 for til en flott tur. 

 • Siste medlemsmøtet før sommeren

  18. mai 2017

  Avdelingen avholdt siste medlemsmøtet før sommeren den 16 mai med bingo og allsang med flott pianoakkomement av Karin Håve. 40 medlemmer deltok. Nå gjenstår bussturen til Innset og Oppdal 30 mai. Vel møtt til de påmeldte på turen. Oppstart til høsten er fastlagt til 5 september. Nærmere informasjon vil bli sendt ut på medlemsnytt. 

 • SISTE SJANSE FOR PÅMELDING PÅ SOMMERTUR TIL INNSET/OPPDAL 30. MAI

  24. april 2017
 • Påskehilsen

  06. april 2017

  Riktig god påske til alle medlemmer.

 • Foredrag av generalmajor (P) Kjell Narve Ludvigsen på medlemsmøtet 4 april.

  04. april 2017

  Foran en lydhør forsamling holdt Kjell Narve Ludvigsen et interessant og tankevekkende foredrag om Forsvarets engasjement i internasjonal tjeneste 1947 - 2017. Han gikk igjennom ulike engasjement hvor norske militære styrker av varierende størrelse har deltatt i regi av FN, NATO og OSCE ( Organization for Security and Co-operation in Europe ) fra begynnelsen og helt fram til nå. Han ga også betraktninger fra sine mange egne erfaringer og opplevelser fra internasjonal tjeneste. Foredraget ble krydret med bilder fra hans tjeneste i Midt-Østen.

 • BESØK AV SJEF HV-12 OBERST HÅKON WARØ

  08. mars 2017

  På medlemsmøtet 7 mars med et 50talls medlemmer tilstede fikk avdelingen trivelig besøk av sjef HV-12 oberst Håkon Warø og kommandersersjant Thore Allan Grønning. De ble først gitt en brief om vår avdeling og deretter en gjennomgang rundt om i Huset med omvisning i museumsdelen. Etter tradisjonell kaffe og vaffelservering holdt obersten et interessant foredrag om bl a sin egen bakgrunn, øvings-og utdanningssituasjonen innen garnisonen og ikke minst om Forsvarets planer om fremtidig økt aktivitet på Værnes. Her følger bilder fra besøket.

 • NYHET! TRENINGSTILBUD I SVØMMEHALLEN OG IDRETTSHALLEN

  08. mars 2017

  Nå har styret fått bekreftet fra HV-12 at våre medlemmer er velkommen til å bruke Forsvarets tider i svømmehallen tirsdager kl 14.00-15.00 samt idrettshallen tirsdager og torsdager kl 13.00-15.00. God trening. 

 • ÅRSMØTET 21 FEBRUAR

  28. februar 2017

  Her følger noen bilder fra vårt årsmøte 21 februar.

 • Artikkel i Medlemskontakt nr.4-2016 om vår avdeling.

  02. januar 2017
 • Jule- og nyttårshilsen

  28. november 2016
 • JULEBORDET 2016

  28. november 2016

  Årets julebord fant sted på pensjonistenes hus fredag 25 november. Hele 44 forventningsfulle medlemmer deltok. Leder Ole Myrbekk ønsket alle velkommen og sørget for en ledig og lett stemning underveis.Tradisjonen tro stilte HV-12s utmerkede kjøkken med nydelig julemat. Annet godt tilbehør ordnet styret med. Musikk av høy standard stod Leif Granmo for. Han ble på stedet booket inn for neste års julebord også. Arne Nyland bidro med flott solosang med blant annet sangen O helga natt. Underveis var det gode vitser, allsang og loddsalg.Takk til alle deltakerne for en trivelig kveld.