Høsttur til Ørland

Etter en lengre periode med flott sensommervær var været blitt dårligere med regn og kjøligere temperatur da bussturen til Ørland startet fra hovedporten kl 08.00 om morgenen 13 september. 48 var med på turen. Det var en gledelig stor deltakelse. Reiseleder var Kjell Kjøsnes fra turkomiteen vår.

Først kjørte vi nordover over Skarnsundet og til Verrabotn. Første stopp var ved Krinsvann. Der dukket varaordfører i Ørland kommune, Finn Olav Odde, opp. Han tok over mikrofonen og fortalte om sitt opphold i Farmen på TV2 og på veg innover i kommunen mot Brekstad la han ut om de forskjellige stedene vi passerte. Han la vekt på sammenslåingen med Bjugn og viste oss nykommunens utbygginger og nye etableringer innen næringslivet.

Hovedtemaet for turen var å besøke Ørland flystasjon og treffe medlemmer fra vår naboavdeling. Sjefssersjant Stig Snekvik tok i mot oss på bussen og geleidet oss til den nye soldatheimen ( gamle Hårberg skole ). Etter lunch i kantina orienterte han om flystasjonen. Han innledet med historien om 132 luftving fram til dagens situasjon og nåværende oppgaver innen Luftforsvaret. Tid for oppklarende spørsmål ble det også. Senere tok Snekvik oss med på en rundtur på stasjonen. Han fikk Værnesboka som takk for et meget vellykket og supert opplegg han ordnet for oss.

Neste stopp var bedriftsbesøk på Mascot Høie. Fabrikksjef Arild Kotte var vår vert der. Bedriften produserer en rekke artikler, mest kjent er nok sengetøy, dyner, puter samt pledd. All produksjon skjer på fabrikken på Brekstad. Lokalene er moderne. Det samme er maskinparken, det gir en effektiv produksjon. Flertallet av ansatte er kvinner. Varene herfra selges til en rekke land. I sentrum har de et eget fabrikkutsalg. Salget på internett har økt mye den siste tiden. En runde rundt opp i lokalene fikk vi også tid til. 

Da ble vi etterhvert sultne og middagen fikk vi servert på Hovde gård ( gamle husmorskolen ). Menyen var svinenakke med potetmos og grønnsakgarnityr. Til kaffen fikk vi eplekake med krem. Her ble det sendt rundt loddbøker med et veldig bra salg som resultat.

Vår sjåfør på turen fra turbuss1, Jan Kjørsvik, ga oss en orientering om hans busstur til Polen, i regi av organisasjonen Stjørdal for Ukrania, nedover med nødhjelp. Hjemover fikk 43 takknemelige ukraniske flyktninger være med til Norge. De planlegger på ny tur nedover. Spontant ble styret enig at vi skulle støtte organisasjonen med 2.000 kr.

Veien tilbake ble via ferja til Valset. Et stopp ble det for trekning av en rekke gevinster. Vi var tilbake ca kl 19.30.

Styret vil takke alle for et trivelig samvær. En stor takk rettes til turkomiteen, Kjell Kjøsnes og Inger Johanne Hammerhaug, for en flott gjennomføring av turen.

bu1309.jpg
hog1309.jpg
hoo1309.jpg
h1309.jpg