Aktuelt

 • Sommeravslutning med lunch

  05. juni 2019

  Kjøkkenpersonellet på garnisonen serverte oss en velsmakende lunch som avslutning på avdelingens møteaktiviter før sommeren. Hele 50 medlemmer deltok på lunchen. Ole Myrbekk orienterte om saker fra landsmøtet avholdt på Gjøvik. Det var gratis loddtrekning med sommerblomster som gevinster. Det blir nå et opphold for våre medlemsmøter til 3 september. Styret ønsker alle våre medlemmer en riktig god sommer.

 • Vårturen til Levanger

  25. mai 2019

  Årets vårtur, 21 mai, i et vakkert vårvær gikk til vår nabokommune i nord Levanger. 37 deltok på bussturen. På veg innover tok vi en avstikker til Alstadhaug med høvdingsetet fra vikingtiden med gravhauger og kirken fra 1100 tallet. Så kjørte vi over Nesset med velholdte gårdsbruk til vi endte opp på dagens mål, Brusve gård. Brusve gård ble bygd i 1803 som embetsbolig for lensmannsetaten. Opprinnelig var det en husmannsplass. I f m hvem i amtet som skulle til Eidsvoll i 1814 var gården sete for forhandlingene. Kong Karl Johan besøkte gården i 1835. Gården ble overtatt av Levanger kommune i elendig forfatning i 1984, og ble satt i stand av frivillige og er nå en del av bymuseet. Vi fikk først en orientering og et morsomt skuespillerinnslag fra "gammellensmannen". Brusve gård har også et omfangsrikt radiomuseum med vekt på Tandbergfabrikkens produkter fra før krigen og til nedleggelsen. Etter omvisningen spiste vi blomkålsuppe til lunch og kaffe med telegramkake, dette med flott tonefølge fra to lokale musikere. På veg hjem hadde vi et handleopphold på Magneten kjøpesenter. Styret vil rette en stor takk til turkomiteen for en meget vel tilrettelagt tur.

 • Nytt fra eldrerådet i kommunen.

  10. april 2019

  Leder i kommunes eldreråd og vår medlem Jon-Anders Myrvang orienterte på siste medlemsmøte om aktuelle saker fra eldrerådet. Omlag 50 medlemmer stilte på møtet.

  I anledning dagen 9 april startet han med et tilbakeblikk fra hva han husket fra krigen. Han fortalte at han var med på å gi mat til russiske krigsfanger på Sandfærhus og fikk leker laget av blikkbokser tilbake, samt bruk av tilfluktsrom i Lånke ved flyalarmer.

  Det nærmer seg slutten av valgperioden og ingen i eldrerådet nå tar gjenvalg. De fleste saker som behandles er tilknyttet helse og omsorg. Før jul 2020 blir det nye helsetunet med en rekke helsefunksjoner ferdigstilt. 50 nye omsorgsboliger blir bygd i Fossliåsen. Det har vært tatt opp spørsmål om kvaliteten på maten levert fra det nye storkjøkkenet i Fidesbygget til bosentre, institusjoner og private. Tilbakemeldingene fra mottakerne er positive. I vår blir storkjøkkensystemet tatt opp politisk. Kurs for taxisjåfører for hvordan korrekt behandle demente kunder gjennomføres neste måned. Benker fra sentrum til kirka er satt opp 2 plasser. Annonsering i Adressa på kinoen har ikke vært mulig å få til. Forbedret internettilgang, som også er for kostbar, på aktivitetssenteret jobbes det med. Myrvang nevnte også at en del eldre sliter med økt alkoholbruk som kan forringe livskvaliteten. Eldrerådet har også utarbeidet egen årsmelding. 

 • Spitfirepilotene - 2 verdenskrigs norske tenåringshelter

  08. april 2019

  Pensjonistenes hus på Værnes garnison var fullsatt den 5 april når Cato Guhnfeldt holdt et innholdsrikt og omfattende foredrag om norske jagerflygere under 2 verdenskrig. Guhnfeldt er forfatter av bokverket Spitfire saga. Styret har nå anskaffet verket til utlån til våre medlemmer. Foredraget var et samarbeidsprosjekt mellom Den kulturelle spaserstokken i Trondheim kommune og vår avdeling. Årsaken til at Huset og Værnes ble valgt som møtested var at det var ønskelig med militære omgivelser til foredraget. Fra Trondheim kom en buss med tilhørere.

  De norske jagerflyskvadronene, 331- og 332 skvadronen, var i kamp fra juli 41 til freden i mai 45. Skvadronenes piloter led meget store tap, ca 80% omkom under kamp og trening. Guhnfeldt tok oss gjennom de ulike farefulle oppdragene de utførte og hvilke lokasjoner skvadronene var stasjonert under krigen. I tillegg til pilotenes farefulle hverdag ga han oss et innblikk i bakkemannskapenes utfordringer.

  For oss var det veldig hyggelig at vårt medlem, Willy Gudmundsen, som var motortekniker og deltok aktivt under krigen, hadde anledning til å være med på foredraget. 

 • Veldig populært med bingo.

  29. mars 2019

  Bingo har avdelingen gjennomført i en masse år. På siste medlemsmøte med bingo møtte hele 47 medlemmer, meget bra oppmøte. De siste gangene bingo har vært gjennomført har vi kjørt med to runder. Premiene har vært flaxlodd, kaffe, og hvit- og rødvin. 

 • Gamle bilder fra vår avdelings aktivitet.

  26. februar 2019

  På et godt besøkt medlemsmøte 26 februar viste Ole Håve fram gamle bilder fra våre turer og arrangement og fortalte om bildene. Dette brakte fram gode minner blant våre medlemmer. Kjell Kjøsnes spilte trekkspillmusikk før møtet startet. Leif Bjelvåg takket for blomsterhilsen fra årsmøtet som han fikk for sine mangeårige innsats i komiteen for runde dager. Nyvalgt nestleder Bjørn Ivar Halstadtrø presenterte seg for avdelingen. Han har 42 år i tjeneste i Forsvaret. Arne Thingstad ga et tilbakeblikk fra sitt nylige besøk i Seefeld på VM i ski på langrennsstadionen.

   

   

 • Årsmøtet 12 februar

  13. februar 2019

  47 medlemmer deltok på vårt årsmøte på Huset 12 februar. Valget ga som resultat små endringer i styret. Ole Myrbekk ble gjenvalgt som leder for 1 år. Bjørn Ivar Halstadtrø ble ny nestleder for 2 år. Arne Thingstad og Brit Kolmannskog  fortsetter som henholdsvis sekretær og styremedlem for 1 år. Arne Magnar Hammerhaug ble gjenvalgt som kasserer for 2 år. Arvid Tangen fortsetter som varamedlem for 1 år og Inger Johanne Hammerhaug ble gjenvalgt for 2 år som varamedlem. Etter årsmøtet var det tid for sosialt samvær med servering av pizza og brus. Bildet viser leder Ole Myrbekk som deler ut blomsterhilsen til avtroppende valgkomiteleder Petter Grønnås og avtroppende nestleder Steinar Overrein. I tillegg ble blomsterhilsen levert hjem til Leif Bjelvåg og Ragnhild Holte som ble takket av som henholdsvis leder i komiteen for runde dager og som revisor. 

 • Gladmelding. Det lønner seg å bli medlem i Forsvarets seniorforbund.

  17. januar 2019

  Vi har mottatt en gladmelding. Ingrid Nøstvik ble trukket ut som vinner av et gavekort på 3000 kr i f m den sentrale vervekampanjen før jul. Gratulerer.

 • Julehilsen

  15. desember 2018

  Med et bildemotiv tatt en desemberettermiddag fra østre del av Kirkevegen ønsker styret alle våre medlemmer og deres familier god jul og et godt nyttår.

 • Julebordet 2019

  07. desember 2018

  Siste fredagen i november i 6 plussgrader fant årets julebordsfest med knappe 50 deltakere sted i vårt nyvaskede hus. Denne gangen sørget Hell Catering for velsmakende julebordsmat. Leif Granmo stod også i år for taffel- og dansemusikken. I tillegg til allsang fremførte Arne Nyland flott solosang. På reportuaret tok han bl a frem O helga natt og Trondheimsnatt. Det var også loddsalg med gode velsmakende varer til gevinster. 

 • Bedriftsbesøk på Fides.

  14. november 2018

  Hele 40 interesserte medlemmer møtte opp ved vårt besøk på Fides i dag. Daglig leder Roar Vikvang tok imot oss og viste oss det store nye bygget fra parkeringsplassen i kjelleren og til den flotte moderne kantina. Fides driver innenfor mange områder fra varig tilrettelagt arbeid til opplæring og arbeidstrening hvor Fides i meget stor grad bruker arbeidsplasser rundt omkring i kommunen for arbeidstrening. Det legges stor vekt på at resultatet skal være til nytte for den enkelte og for samfunnet som helhet.

  Men den største overraskelsen under besøket var at vi fikk være med på en musikalsk opplevelse med Fosseduren som spilte og sang på en imponerende måte. Gruppen består av medlemmer, som til tross for sine forskjellige handicap, er i stand til underholde oss på en flott måte. Vi ble så begeistret for Fosseduren at vi ga de kr 500 som en liten oppmuntring for deres videre musikalske arbeid. Roar Vikvang ble takket av med å få boka «Fra høvdingesete til storflyplass» som er et historisk verk over den lange militære virksomheten som har vært på Værnes.

 • Julebordet 30 november

  01. november 2018

  Forsvarets seniorforbund avd Værnes inviterer medlemmer m/ledsager til julebord i Huset fredag 30. nov kl. 18.00. Program for kvelden: Velkomstdrink - Julebordmat fra Hell catering - Øl/mineralvann og akevitt til maten - Kaffe og dessert - Dans til levende musikk - Loddsalg. Pris kr. 350,- pr kuvert. Påmelding: Steinar Overrein tlf 41305031, Arne Thingstad tlf 40625180. Frist 18 november.

 • Museal guiz på Stjørdal museum

  01. november 2018

  Leder Sølvi Dahlen Lauvsnes ønsket velkommen og orienterte om museets historie og drift. 1956 var oppstartsåret. Grunnlaget var da i hovedsak basert på samlingene til Martin Moe. Museet er en del av Stiklestad nasjonale kultursenter som er ansvarlig for driften. Bygningene på museet eies av Stjørdal kommune. 20 museumsgjenstander la Aud Lyngstad frem og stilte spørsmål om hva gjenstandene ble kalt og ble brukt til. De eldste gjenstandene var over 200 år gamle og de nyeste fra 1950 tallet. Spennvidden var stor fra uniform til små kjøkkenredskap. Oppgavene var slett ikke enkle og beste lag hadde hele 13 riktige svar. Denne gang ble det til kaffen servert telegramkake. Stjørdal museum sørget for en trivelig og et annerledes medlemsmøte denne gang.

 • Høsttur til Granby gård Selbu

  26. oktober 2018

  Høstens tur gikk til Selbu og til Granby gård. Der fikk vi først kaffe og nydelige hjemmelagede kanelsnurrer. Inger Granby holdt et foredrag om i hovedsak utvandringen til Amerika med utgangspunkt i Selbu. Første utvandring fra Selbu fant sted i 1857. De slo seg ned i grensetraktene Minnesota og Iowa. Hun fortalte om utfordringene de møtte i det nye landet og hvordan selbyggene holdt sammen og videreførte norske skikker, språk og tradisjoner. Granby gård var i 1981 til 2000 en rusinstitusjon for mennesker fra Bergensområdet. Da var det et 3års behandlingsopplegg. Hun gikk inn på hvilke utfordringer som forelå vedrørende driften og hvor sammensatte problemer mange av de rusavhengige slet med. Til slutt snakket hun om Belle Gunness som utvandret i 1881 og etablerte seg i Chigago.I 1900 skal hun ha drept sin første ektemann og 8 år senere skal hun ha drept 2 ektemenn til, flere friere og barn. Hun innkasserte forsikringspenger og kontanter frierne hadde med. Hun antas å ha dødd i en husbrann i 1908, dette er usikkert fortsatt. Etter foredraget ble det tid til å se på det flotte museet til Granby gård. Så til sist dro vi til Langseth cafe hvor vi inntok middagsbufeen. 

   

 • Lokal historisk foredrag om hendelser på 1700 tallet.

  19. oktober 2018

  På siste medlemsmøte avholdt i formannskapsalen på Stjørdal rådhus tok Jan Hoås for seg 2 grufulle hendelser fra dalføret på 1700 tallet. Den første hendelsen var i forbindelse med ferjeoverfarten over Stjørdalselva ved utløpet av elva Leksa og over til gården Sandfærhus nært kapteinsøra i 1753. Mye folk var samlet til gudstjeneste med barnedåp. På veg tilbake til Lånkesiden med ferga økte vinden plutselig, elva var flomstor etter mye nedbør. Det var fjære og kraftig fall i elva i tilleg, og midt utpå elva veltet ferga og 17 stort sett unge mennesker druknet. Ikke alle av de omkomne ble funnet.

  Den andre hendelsen var fra Langøra i 1750 hvor Ingeborg Klokkhaugen og Jon Pedersøn Ytterøien fra Meråker ble henrettet. Jon var stefaren til Ingeborg og de gikk inn i et skult forhold som medførte at Ingeborg ble gravid og fødte en sønn. Hun kvalte sønnen etter fødselen og la liket i et skrin hun gjemte på låven. Forholdet fortsatte, hun ble gravid igjen og fødte jentetvillinger denne gang. Disse kvalte hun også og la likene i det samme skrinet som den drepte sønnen. Samme sommer ble drapene oppdaget, Ingebog skriftet til presten i Værnes kirke. Han meldte henne til lensmannen og hun og Jon ble satt i arrest og etterhvert dømt til døden. De ble henrettet med halshogging på Langøra 17 mars 1750.

 • Hyggelig kveldsmøte 10 oktober.

  11. oktober 2018

  Nærmere 50 medlemmer deltok på vårt kveldsmøte på gamle Domuskafeen/Hell catering. Leder Ole Myrbekk ønsket velkommen til et koselig arrangement i godt selskap og ba blant annet medlemmene engasjere seg til å verve nye medlemmer fremover. Videre ble det orientert om høstens tur, medlemsmøter og julebordet. Deretter ble middagsbufeen servert. Maten var nydelig, senere ble det servert dessert og kaffe. Musikalsk underholdning ble besørget på en utmerket måte av Ellinor og Per Leif Grøtte, samt deres barnebarn Julie som bidro med flott sang. De fikk stor applaus fra salen. Det ble videre loddsalg med gode gevinster. En quiz med oppgaver relatert til dialektord fra forskjellige strøk av landet sørget for bra diskusjon innad i gruppene. 2 eksempler fra oppgavene: fra Nord-Norge - en gakkoriekall og fra Stavanger - en stikkedåse? Seniorforbundet sentralt takkes for støtten til vårt arrangement.

 • Vårsesongavslutning

  06. juni 2018

  Vårsesongen ble avsluttet 5 juni med bingo. Denne gang var premiene gavekort fra Torgkvartalet. Bildet viser de glade vinnerne. Nå tar avdelingen sommerpause. Oppstart til høsten blir 4 september på Huset, da blir temaet musikalsk quiz. Medlemsnytt som bl a vil vise høstens program sendes ut på sensommeren. Styret vil takke medlemmene for oppmøtet i vårens arrangement og ønske alle en riktig god og varm sommer.

 • Markeringen av frigjørings- og veterandagen 8 mai.

  10. mai 2018

  Allsang med "No livnar det i lundar" innledet vår markering av frigjørings- og veterandagen. Tidligere på dagen hadde allerede medlemmer bivånet HV-12s oppstilling og flaggheising kl 08.00 med etterfølgende servering i mannskapsmessa av kaffe og kaker samt utdeling av medaljer til veteraner. Ole Myrbekk orienterte blant annet om lederkonferansen nettopp avholdt på Gran i Hadeland ( jfr forrige artikkel ) og at styret har bevilget 2000 kr til gjenoppbyggingen av den nedbrente gapahuken i Monsberga friluftsområde.

  Flere av medlemmene, oppvokst på forskjellige steder i landet, tok oss med på erindringer av sine opplevelser under krigen. Her kom det fram f eks opphold i gjødselskjeller under bombetokt veldig nært, angrep fra jagerfly, bortvising av egne hjem, eksplosjonen i Filipstadkaia i Oslo med 120 omkomne, stenging av skoler og dermed liten skolegang og å ha vært i rettsalen ifm rettsaken til Henry Rinnan i Trondheim. Takk for interessante innlegg.

 • Lederkonferansen 2019

  05. mai 2018

  Lederkonferansen ble gjennomført på Sanner hotell på Gran i Hadeland 2. - 4. mai. Vi var godt representert med 3 deltakere, Ole Myrbekk som leder, Annbjørg Jullum i valgkomiteen og Arne Thingstad som regionrepresentant. Innledningsvis fikk lederne påfyll fra Forsvaret v/sjef FST, GL Erik Gustavson vedrørende status, utvikling og utfordringer for Forsvaret, fra Forbundskontoret med fokus på organisasjon, utkast til nye vedtekter, utfordringer/satsingsområder og medlemsstatus/medlemsutvikling. Deretter ble fokus rettet mot hovedtema for konferansen som var å rekruttere og beholde medlemmer. Ole Myrbekk hadde et foredrag om hvordan rekruttering gjøres hos oss. Gruppearbeid regionvis for å finne tiltak både sentralt og lokalt for rekruttering/medlemspleie ble gjennomført. Vi hadde også en flott jubileumsmiddag for å markere FSF 35 år. 

 • Foredraget fra Stjørdal lensmannskontor

  29. april 2018

  Svein Erik Gjølmesli holdt et meget intressant foredrag for våre medlemmer. Og det var tydelig at hans tema om politiets arbeid var av stor interesse, det var 46 medlemmer til stede, meget bra!

  Gjølmesli snakket både om politireformen generelt, og om de mange utfordringer som politiet står ovenfor. I Værnesregionen legges kontorene på Frosta, i Meråker, Selbu, Tydalen og Malvik ned, og isteden opprettes det politikontakter i disse kommunene. Politiet på Trondheim lufthavn har blitt opprettet som en egen tjeneseenhet. Gjølmesli snakket naturligvis også om de utfordringer som finnes innenfor vår egen kommune. Stjørdal er en trygg kommune å bo i, men i den siste tiden har en ungdomsgjeng forvoldt en del hærverk og skader i våre nærområder, blant annet ved at en stor flott gapahuk i det gamle militære området i Monsberga har blitt nedbrent. Politiet har stor tro på at disse sakene vil bli oppklart i nær framtid. Vi takker Svein Erik Gjølmesli nok en gang for hans engasjerende foredrag for lyttende pensjonister.

 • Flott tur til Ila og Skansen

  12. april 2018

  Årets første tur den 10 april gikk med tog til Skansen. 36 deltagere var med i et fint vær men med en noe sur vind. Thor Eggen møtte oss på jernbanen og tok oss med på en interessant guiding i området Ila og Skansen. Etterpå ble vi geleidet til restaurant Lille Skansen hvor vi innledningsvis fikk et livlig kulturelt innslag av Arne Hestholm som sang viser av de svenske klassikerne Bellmann og Taube. Så var det tid for turens høydepunkt som var en nydelig tre retters middag med kaffe. Det ble også gjennomført en utlodning, så noen fikk med seg noe godt hjem. Det var så trivelig på restauranten at togreturen ble utsatt. Vi som deltok var veldig godt fornøyd med turen, stor takk rettes til turkomiteen, Gro Auran og Ambjørg Myrbekk.

 • Tillitsvalgte i regionen på kurs i Styreweb

  07. april 2018

  5 april ble det gjennomført kurs på Huset med tema opplæring i Styreweb for tillitsvalgte i region 3. Kurset kom i stand på bakgrunn av et unisont ønske om nytt kurs i Styreweb fra alle avdelingene på regionmøtet på Ørland tidlig i januar. Fra forbundskontoret sin side ble det gitt positivt tilbakemelding på å få arrangert eget kurs i regionen. Deltakelsen var stor, 4 fra oss på Værnes, 3 fra både Trondheim- og Ørlandsavdelingen, 2 fra både Levanger/Verdal- og Steinkjeravdelingen og ny organisasjonssekretær sentralt Tom Schrøder. Kurset ble holdt av Geir Ove Svinø. Emner som ble gjennomgått var styreoversikt og tilganger, medlemsregister, kommunikasjon, dokumentarkiv og møteprotokoll, økonomi med regnskap og fakturering, informasjon fra FSF og hjelpfuksjoner. Det ble gitt oppgaver underveis. Kurset var meget lærerikt og gjorde avdelingens tillitsvalgte mye tryggere i bruk av Styreweb i f m drift av avdelingene.

 • Foredrag om trygghetspakken og ny teknologi innen eldreomsorgen.

  21. mars 2018

  Thorhild Skjelstad fra enhet hverdagsrehabilitering i Stjørdal kommune orienterte først om trygghetspakken innen helstetjenesten. Det dreier seg om en rekke tekniske hjelpemidler som kan tilbys, det være seg f eks robotstøvsugere, automatisk tenning/slokking av lys, komfyrvakt, syn og hørsel hjelpemidler, tidsbestemte medisindispensere, gpsklokke, bevegelses/dørsensorerer. Kommunen har laget et visningsrom for å kunne se på hjelpemidlene. Hun gikk videre inn på det internasjonale prøveprosjektet Eware hvor Stjørdal som den eneste kommunen i landet deltar i. Dette innebærer evt bruk av "Tessa" -  en robot som skal kunne gjøre livet lettere for brukerne ( eldre mennesker med mild eller moderat form for demens som bor alene i egen leilighet ) og mindre stress for både brukeren og ikke minst for pårørende. Robot og sensortenologi nyttes.Tessa vil kunne registrere brukerens bevegelsesmønster, for eks når det er vanlig å stå opp, spise, eller legge seg. Ved registrerte avvik f eks at brukeren ikke har vært på kjøkkenet og hentet seg mat, kan Tessa fortelle brukeren at nå er det på tide å få seg mat. Ved ingen reaksjon innen 1 time, vil en alarmmelding kunne gå til hjemmehjelptjenesten/pårørende. Tessa kan også opptre som et sosialt vesen f eks tilrå å sette på musikk eller at pårørende kan sende et signal som besørger at det sendes ut en beskjed så som at  "dattera di Kari kommer på besøk om 30 min". Målet i første omgang, fra etter påske til ut juni, er å få testet Tessa hos 7 testbrukere som ikke er demente men har interesse for teknolgi. Til høsten starter hovedprosjektet det det ønskes 15-20 aktuelle brukere. Skjelstad fikk en rekke spørsmål og meningsytringer fra medlemmene i etterkant.

   

 • VÅRTUR TIL LILLE SKANSEN OG ILA 10 APRIL. PÅMELDING INNEN 3 APRIL.

  07. mars 2018

  VÅRTUR TIL LILLE SKANSEN OG ILA 10 APRIL 2018.

  Årets vårtur går til Ila-området og restaurant Lille Skansen. Her vil det bli guidet tur og med påfølgende underholding og 3 retters middag før hjemreise. Denne gangen tar vi Trønderbanen fra Stjørdal til Skansen holdeplass. Programmet blir:

  Kl. 09.52 Avreise fra Stjørdal stasjon. Vær ute i god tid. Vi ordner med billettene.

  Kl. 10.36. Ankomst Skansen hvor vi blir tatt imot av guiden, Thor Eggen. Deretter blir det sakte vandring med mye stopp i omådet Ila og Skansen.

  Kl. 12.00. Vi kommer til Lille Skansen hvor vi blir møtt av Arne Hestholm som vil spille, synge og fortelle historier om Evert Taube og Michael Bellmann.

  Kl. 12.30. Vi setter oss til bords og inntar en 3 retters middag.

  Kl. 14.32. Vi tar toget tilbake til Stjørdal hvor vi ankommer kl 15.22.

  Hele opplegget vil koste kr 350 pr deltaker. Det inkluderer togreise, guiding og underholdning og ikke minst 3 retters middag. De æ billig det! Medlemmer kan invitere andre med på turen. De må betale egen togbillett som koster kr 90 tur/retur.

  Påmelding til Ambjørg tlf 48020972 og Gro tlf 95773927 innen 3 april. NB: Evt matintoleranser/allergier bes meddelt ved påmeldingen.

 • Årsmøtet 20 februar.

  22. februar 2018

  35 medlemmer møtte opp på vårt årsmøte. I forkant var det flott visesang av Rolf Åge Berg og Runa Myrvold. Berg snakket i disse olympiske tider om sin hoppkarriere. Han ble nr 5 i normal bakke OL i 1984 i Sarajevo. Det er bestenotering for en stjørdaling i de olympiske leker noensinne. Etter sin aktive karriere var han hopptrener både i Trønderhopp og for landslaget midt i 90årene.

  Valg på nye tillitsvalgte ga som resultat en god kontinutet. Leder Ole Myrbekk, nestleder Steinar Overrein, kasserer Arne Magnar Hammerhaug og sekretær Arne Thingstad fortsetter alle i styret. Ny styremedlem ble Brit Kolmannskog. Inger Johanne Hammerhaug fortsetter som varamedlem. Ny varamedlem ble Arvid Tangen. 

 • "Alle soldaterne er ved friskt mod"

  11. januar 2018

  "Alle soldaterne er ved friskt mod". Dette skrev Hans på et postkort fra Værnesmoen poststemplet Stjørdalen datert 12 september 1905 i den mest spente konfliktsituasjonen mot Sverige i forbindelse med unionsoppløsningen. ( fredsslutningen i Karlstad fant sted 26 oktober 1905 ). Dagen etter, 13 september, ble kortet ankomststemplet Røros!  På vårt første medlemsmøte i 2018 var temaet gamle postkort fra Øyanmoen og Værnesmoen. Geir Vikan, som hadde sin oppvekst på Værnes, tok oss med på en reise med gamle postkort fra Øyanmoen og Værnesmoen produsert i begynnelsen av 1900 tallet. Han har samlet på postkort i en årrekke og fått til en stor samling. Vikan tok oss gjennom etableringen og driften av de ulike hæravdelinger som etablerte seg på Værnes - dokumentert med postkort. Bildet viser feltartilleriets hester som vandes.

 • God jul og godt nyttår

  22. desember 2017

  En riktig god jul og et godt nyttår til våre hjemmesidebrukere.

 • De eldres boligspareklubb - nytt prosjekt i Kirkevegen.

  15. november 2017

  På siste medlemsmøte 14 november orienterte Per Arne Richstad og Oddvar Arntzen om det nye prosjektet i Kirkevegen 12 for medlemmer i de eldres boligspareklubb i Stjørdal ( DES ). Klubben ble etablert i 1988 og har nå 470 medlemmer hvorav 70 bor i DES- leiligheter. Hensikten med klubben er å hjelpe eldre til å  kunne skaffe seg rimelige og sentralt beliggende leiligheter. En må være 45 år for å melde seg inn og være 55 år for å kunne kjøpe seg leilighet. Kontingent er 265 kr for enslige og 460 kr for par. DES starter nå salg av det nye prosjektet i Kirkevegen 12. Leilighetene varierer fra 52 til 87 kvm og koster fra ca 2,2 millioner til 4,4 millioner kroner. Dette tilsvarer en kvmpris på 47000 til 49000kr pr kvm, noe som anses rimelig i sentrum. Medlemmene ble gitt en oversikt over de ulike leilighetene og hva som er inkludert i prisen.

 • Vipps orientering og gratis kurs 16 november kl 14.00.

  02. november 2017

  På siste medlemsmøtet ga Kari Løkberg Hognes fra Hegra sparebank oss en orientering om Vipps, Norges mest populære betalingsapp for smarttelefoner og uansett hvilken bankforbindelse en har. Vipps har nå 3 millioner aktive brukere. Kort beskrevet er alt en trenger er et mobilnummer, smarttelefon og kodebrikke og med Vipps kan en sende og be om penger, gjøre opp/dele regning, betale faktura, bytte mellom flere kort når en handler. Videre kan det betales med Vipps i apper, nettbutikker og på kassa i mange butikker. Kari fikk masse spørsmål fra salen og mange ønsket å ta i bruk Vipps, I denne forbindelse vil Kari holde et gratis oppstartskurs for avdelingens medlemmer i Hegra Sparebanks lokaler i Kjøpmannsgata 7. Dette blir torsdag 16 november kl 14.00. Ta med smarttelefon og kodebrikke. Ca 2 timers varighet. Ingen påmelding, velkommen til å møte opp.

 • Julebordinvitasjon. Obs påmeldingsfrist 17 november.

  27. oktober 2017

  Forsvaret seniorforbund avd Værnes inviterer medlemmer m/ledsager til julebord i vårt eget bygg fredag 24. nov kl. 18.00. Program for kvelden: - Velkomstdrink - Julemiddag (ribbe ++) m/koldtbord - Øl/mineralvann og akevitt til maten - Kaffe, avec og dessert. Dans til levende musikk. Lotteri (husk ekstra penger, eller Vipps).  Pris kr. 350,- pr kuvert. Kontant, eller Vippsnr 132155. Påmelding til følgende: Ole Myrbekk tlf 90098914, Steinar Overrein tlf 41305031, innen 17 november. Fortsatt plass til noen flere er det.

 • 400 000 åretak fra Trondheim til Oslo.

  20. oktober 2017

  Dette meget store tallet på åretak har Clamer Meltzer beregnet at han brukte i sin rotur fra Trondheim til Oslo i sommer. På siste medlemsmøtet vårt orienterte han om turen og viste masse fine bilder. Båten han brukte, ÆRORA, er en 17 fot Åfjordsfæring bygget i 1953. Hans far var første eier og den kostet da 350kr. 2015 var første langtur til Bergen. Romaskin og roing på Jonsvatnet, samt fløttmann i Trondeim utgjorde treningsgrunnlaget. Båten var bl a utrustet med lette årer med radarreflekser, ror og moderne hjelpemidler som AIS og GPS- kartplotter, nødpeilesender og solcellepanel. 86 dager tok turen, hvorav 56 med aktiv roing. Noen strekninger var værproblematiske, f eks Hustadvika som ikke kunne roes. Noen strekninger fikk han assistanse av slepebåter. Høydepunktet var rundingen av Stadt. Da han nådde Lista fikk han transport over land i samme trase som vikingsskipene ble dratt over. Clamer påpekte at han fikk masse hjelp på turen av trivelige og gjestfrie båtfolk. Takk for en givende orientering.

 • Irma

  06. oktober 2017

  På forrige medlemsmøte ga Arne Svare oss en orientering om sine opplevelser med orkanen Irma som herjet over bl a Puerto Rico, Bahamas, Cuba og etterhvert oppover Florida og Georgia. Svare var på besøk hos sin datter og hennes familie i Florida da uværet satte inn. Han fortalte om hvordan de sikret dører og vinduer med plater og provianterte i forkant av uværet . Svare viste bilder og filmsnutter av vinden og flommens herjinger. Strømmen var borte i 4 dager og det ble også bensinmangel. Skolen til barna var stengt i tilsammen nærmere 14 dager.

   

 • Turen til Snefugl gård.

  06. oktober 2017

  Den 19 sept hadde Værnespensjonistene en flott tur til Buvika hvor vi ble guidet rundt i bygda av innehaveren av Snefugl gård, Arnstein Saltnes. Vi fikk blant annet høre historien til Piene mølle og opprøret i Buvika. Likedan tok han med oss til Husaby hvor en av bøkene som Sigrid Undset skrev omhandler dette stedet. Snefugl gård er en historie for seg og det er imponerende hvordan Saltnes at utviklet gården til et populært sted for mange forskjellige arrangement. Og ikke minst “Prøysensamling” var meget omfattende, og den største i sitt slag om Prøysen i Norge. Buvika og Snefugl gård ga oss i flott opplevelse med meget god Prøysensuppe med tilbør, og de mange fortellingene som Arstein Saltnes bidro med. Tilsammen var vi 34 deltakere hvorav noen var medbudte venner.

   

 • Første medlemsmøte i høstsesongen.

  13. september 2017

  5 september startet høstsesongen vår. Det var veldig godt fremmøte med over 50 medlemmer. Temaet på møtet var et foredrag av tidligere Stortingsrepresentant Lars Myraune ( som var folkevalgt  i årene 2009 - 2013 ) om sine erfaringer fra tinget. Overskriften for foredraget var "eldst på Stortinget".

 • Deltakelse på eldredagen i f m byfesten 16 august.

  26. august 2017

  Lokalavdelingen deltok med egen informasjonstand på Kimen kulturhus i f m eldredagen på byfestuka i Stjørdal. Det nye reklamemateriellet som forbundskontoret har fått tilvirket ble tatt i bruk og distribuert ut til potensielle fremtidige medlemmer. Bildet viser storparten av styret i forberedelsesfasen.

 • PÅMINNELSE HØSTENS BUSSTUR TIL SNEFUGL GÅRD I BUVIKA 19 SEPTEMBER

  24. august 2017

  Tirsdag 19. september 2017. Oppmøte, hovedporten Værnes kl. 1000. Bussen kjører til Buvika hvor det blir guiding på historiske steder. Turen går til Snefugl gård hvor det blant annet finnes en egen Prøysenutstilling. Her serveres det Prøysensuppe med timian med ferskt brød og smør. Dessert og kaffe. Pris pr. deltaker kr. 450.00. Ta gjerne med venner på turen. Bussen tar 53 personer. Beregnet hjemkomst ca. kl. 16.00. Påmelding til John Auran tlf. 91891579 og Ambjørg Myrbekk tlf. 48020972 innen onsdag 13 sept.

   

 • Bilder fra bussturen til Innset og Oppdal.

  02. juni 2017

  Her er noen bilder fra vår busstur 30 mai. 29 medlemmer deltok på turen til Innset og Oppdal. Underveis fikk vi av lokale krefter orientering om Rennebu og Rennebumartnaden, Innset kirke, Kroken bakeri, Oppdal kommune og Bjerkeløkkja konferansesenter. I kirka bidro Arne Nyland med flott solosang. Velsmakende lunch ble inntatt på Kroken bakeri, hvor det etterpå ble stor omsetning på bakevarer. Der ble det også arrangert en morsom støvlekastkonkurranse. Så gikk turen til Oppdal hvor det i tillegg til interessant foredrag om kommunen ble satt av tid til shopping. Siste stopp var Bjerkeløkkja hvor vi både fikk flott sang og god middag. Der ble det også gitt en omvisning rundt om på senteret. På bussturen hjem var det en spørsmålsrunde om dagens tur. Styret takker turkomiteen, Ambjørg Myrbekk og John Auran, samt Busstur1 for til en flott tur. 

 • Siste medlemsmøtet før sommeren

  18. mai 2017

  Avdelingen avholdt siste medlemsmøtet før sommeren den 16 mai med bingo og allsang med flott pianoakkomement av Karin Håve. 40 medlemmer deltok. Nå gjenstår bussturen til Innset og Oppdal 30 mai. Vel møtt til de påmeldte på turen. Oppstart til høsten er fastlagt til 5 september. Nærmere informasjon vil bli sendt ut på medlemsnytt. 

 • SISTE SJANSE FOR PÅMELDING PÅ SOMMERTUR TIL INNSET/OPPDAL 30. MAI

  24. april 2017
 • Påskehilsen

  06. april 2017

  Riktig god påske til alle medlemmer.

 • Foredrag av generalmajor (P) Kjell Narve Ludvigsen på medlemsmøtet 4 april.

  04. april 2017

  Foran en lydhør forsamling holdt Kjell Narve Ludvigsen et interessant og tankevekkende foredrag om Forsvarets engasjement i internasjonal tjeneste 1947 - 2017. Han gikk igjennom ulike engasjement hvor norske militære styrker av varierende størrelse har deltatt i regi av FN, NATO og OSCE ( Organization for Security and Co-operation in Europe ) fra begynnelsen og helt fram til nå. Han ga også betraktninger fra sine mange egne erfaringer og opplevelser fra internasjonal tjeneste. Foredraget ble krydret med bilder fra hans tjeneste i Midt-Østen.

 • BESØK AV SJEF HV-12 OBERST HÅKON WARØ

  08. mars 2017

  På medlemsmøtet 7 mars med et 50talls medlemmer tilstede fikk avdelingen trivelig besøk av sjef HV-12 oberst Håkon Warø og kommandersersjant Thore Allan Grønning. De ble først gitt en brief om vår avdeling og deretter en gjennomgang rundt om i Huset med omvisning i museumsdelen. Etter tradisjonell kaffe og vaffelservering holdt obersten et interessant foredrag om bl a sin egen bakgrunn, øvings-og utdanningssituasjonen innen garnisonen og ikke minst om Forsvarets planer om fremtidig økt aktivitet på Værnes. Her følger bilder fra besøket.

 • NYHET! TRENINGSTILBUD I SVØMMEHALLEN OG IDRETTSHALLEN

  08. mars 2017

  Nå har styret fått bekreftet fra HV-12 at våre medlemmer er velkommen til å bruke Forsvarets tider i svømmehallen tirsdager kl 14.00-15.00 samt idrettshallen tirsdager og torsdager kl 13.00-15.00. God trening. 

 • ÅRSMØTET 21 FEBRUAR

  28. februar 2017

  Her følger noen bilder fra vårt årsmøte 21 februar.

 • Artikkel i Medlemskontakt nr.4-2016 om vår avdeling.

  02. januar 2017
 • Jule- og nyttårshilsen

  28. november 2016
 • JULEBORDET 2016

  28. november 2016

  Årets julebord fant sted på pensjonistenes hus fredag 25 november. Hele 44 forventningsfulle medlemmer deltok. Leder Ole Myrbekk ønsket alle velkommen og sørget for en ledig og lett stemning underveis.Tradisjonen tro stilte HV-12s utmerkede kjøkken med nydelig julemat. Annet godt tilbehør ordnet styret med. Musikk av høy standard stod Leif Granmo for. Han ble på stedet booket inn for neste års julebord også. Arne Nyland bidro med flott solosang med blant annet sangen O helga natt. Underveis var det gode vitser, allsang og loddsalg.Takk til alle deltakerne for en trivelig kveld.