Teatertur til Nationaltheatret

 

Dato: 17. november 2022 17:00 - 22:30

 
         Julemiddag
Varighet: cirka én time og 45 minutter uten pause

Nationaltheatrets juleklassiker er tilbake! Denne gangen dekkes bordet på Hovedscenen – til en julemiddag der hundre år utspiller seg i løpet av én kveld.

Publikumssuksessen Julemiddag har siden urpremieren i 2014 jevnlig spilt for fulle hus på Amfiscenen. Nå tas historien om den ærverdige stavangerfamilien til scenen for fjerde gang – denne gangen med Hovedscenen som ramme.

Nationaltheatrets juleklassiker er tilbake! Denne gangen dekkes bordet på Hovedscenen – til en julemiddag der hundre år utspiller seg i løpet av én kveld.

Publikumssuksessen
Julemiddag har siden urpremieren i 2014 jevnlig spilt for fulle hus på Amfiscenen. Nå tas historien om den ærverdige stavangerfamilien til scenen for fjerde gang – denne gangen med Hovedscenen som ramme.

Julemiddag begynner i 1915. Vi er i et Stavanger som greier seg godt mens kontinentet er kastet ut i krig. Årsaken er enkel: Byen selger hermetikk, og mat på boks er etterspurt i krigerske tider.

Det er ikke bare krigen som setter sitt preg på den første julen. To år før har norske kvinner fått stemmerett, og elektrisiteten har kommet til Stavanger. Margrethe Munthe har introdusert en mer leken barneoppdragelse. Men først og fremst preges familien av relasjonene til hverandre. Vi følger dem videre gjennom andre verdenskrig, sosialdemokratiets inntog og oljealderen til i dag.

Regissør Tyra Tønnessen har latt seg inspirere av Thornton Wilders skuespill The Long Christmas Dinner fra 1931, men i stedet for å følge en amerikansk familie, følger vi en norsk familie gjennom hundre år. Tønnessen har hatt stor suksess med å lage forestillinger ved hjelp av improvisasjon med skuespillerne, for eksempel den bejublede forestillingen Reform 97. Slik har også denne forestillingen kommet til.

Julen er en tid for tradisjoner. Likevel beveger verden seg. Vi beveger oss med den. I løpet av hundre år er det meste annerledes enn det var. Stavangerfamilien blir norgeshistorien i miniatyr – servert med det aller beste serviset.

 

Da prøver vi igjen med en teatertur til Oslo torsdag 17. november kl 19.30.
Vi har valgt et teaterstykke som blir satt opp på Nationaltheatret og heter JULEMIDDAGEN
(se vedlegg).
Publikumssuksessen Julemiddag har siden urpremieren i 2014 jevnlig spilt for fulle hus på Amfiscenen. Nå tas historien om den ærverdige stavangerfamilien til scenen for fjerde gang – denne gangen med Hovedscenen som ramme. -'Vi har reservert 30 billetter frem til den 15.oktober.
Pris: Pr billett, honnørpris kr 556,- Da det er usikkert hvor mange vi får med tar vi stilling til transport når vi vet antallet. Enten blir det egen buss t/r eller vi må basere oss på Oslobussen som stopper ikke langt fra Nationaltheatret. Vi regner med avreise fra Ringerike ca. kl 17, men det kommer vi tilbake til.
Påmelding med innbetaling av teaterbilletten må skje innen 15.oktober til torgeir.wik@gmail.com eller SMS til 90040016. Innbetaling til
kto 2280 51 05562.
Bussbillett kommer i tillegg når vi vet hvor mange som melder seg på.

https://www.nationaltheatret.no/forestillinger/julemiddag/Kjellaug og Torgeir

 

Julemiddag.png