Reisekommiteen inviterer til tur til Roseslottet i Oslo

Så endelig er vi klare for å komme igang med noen arrangementer/turer igjen. De fleste av oss er vel nå fullvaksinerte og således klare for igjen å lufte seg litt utenfor egen kommune.
Reisekommiteen er igang med å se på arrangement for høsten og 1 kvartal 2022.

 

  1. Som arrangement nr 1/2021 har vi satt opp en dagstur til Roseslottet i Oslo.

Roseslottet – på toppen av Oslo

 

«I 2020 var det 80 år siden Norge ble angrepet i 1940, og 75 år siden frigjøringen i 1945. Roseslottet 2020 er en kunstinstallasjon og et pedagogisk prosjekt som har til formål å fortelle historien om okkupasjonen av Norge og om de grunnleggende prinsippene for demokrati, rettsstat og humanisme som da ble satt ut av kraft».

 

Frognerseteren ligger flott til med utsikt over Oslo og Oslofjorden. Huset er tegnet av arkitekt Holm Munthe i kjent dragestil. Den første delen sto ferdig allerede i 1891. Her blir gamle tradisjoner holdt i hevd og hele interiøret er med på å gjøre Frognerseteren til en opplevelse utenom det vanlige.

Avreise fra Helgelandsmoen tirsdag 12 oktober kl. 10:30.

Vi kjører innover til Oslo med buss fra Th. Lien og opp forbi Holmenkollen til Roseslottet. Her får vi en guidet tur som tar ca. 1,5 timer. Vi bruker litt tid på egenhånd før turen går det lille stykket til Frognerseteren hvor vi får servert lunsj.

På hjemturen kjører vi innom Holmenkollanlegget hvis gruppen ønsker det. Så går turen tilbake til Hønefoss og Helgelandsmoen.

Pris kr 1 170,- per person ved min. 25 betalende.

Prisen inkluderer:

Komfortabel turistbuss på turen

Inngang og omvisning på Roseslottet. Guiden går med gruppen rundt og forteller om bildene og installasjonene som er satt opp.

Kjøttkaker med tilbehør, eplekake med krem og kaffe på Frognerseteren

For å gjennomføre turen må vi være minimum 25 påmeldte – maks 40.
«Førstemann til mølla» gjelder.


Påmeldingsfrist 3.oktober til torgeir.wik@gmail.com eller SMS til 90040016 sammen med innbetaling av turkostnaden. Innbetaling til FSFRHO Reisekonto.: 2280.51.05562
Blir turen avlyst p.g.a. manglende påmeldte vil beløpet bli tilbakebetalt i sin helhet.
Ved innbetaling husk å skrive navn på deltaker(e).

Hilsen
Reisekommiteen FSFING/FSFRHO