Hvordan få maten i boks! Hermetikkmuséet 11. januar
Det ble et veldig lærerikt og trivelig besøk på Norsk Hermetikkmuseum i Stavanger hvor museumsguide Einar med stor innlevelse førte oss inn i denne historien som nok er litt ukjent for mange. Omfanget og detaljene rundt produksjonen i Stavanger var imponerende og daglig gikk det ut ca en million bokser sammen fra de fabrikkene som var i byen. Vi fikk til og med prøve oss som sardinpakkere😉, men vi nådde ikke farten på 4-6 sekunder pr. boks som de arbeidende kvinnene holdt!
Etter påfyll av kunnskap fortsatte vi samværet i muséets IDDIS Cafe & Brasserie. Veldig god mat og service!
Foto Marie Gjelsvik - Museumsguide Einar viser hvordan sardiner ble tredd på stang for røyking
Foto Marie Gjelsvik - Ivrige "sardinpakkere"
Foto Marie Gjelsvik - Mye spennende på boks!
Foto Marie Gjelsvik - Glade sjeler venter på mat...
Foto Kjartan Johannessen - ... og det gjør andre siden av bordet også!