Hvordan få maten i boks! Hermetikkmuséet 11. januar

Hvordan få maten i boks! Vi hadde et matnyttig besøk hos Norsk Hermetikkmuseum.

Det ble et veldig lærerikt og trivelig besøk på Norsk Hermetikkmuseum i Stavanger hvor museumsguide Einar med stor innlevelse førte oss inn i denne historien som nok er litt ukjent for mange. Omfanget og detaljene rundt produksjonen i Stavanger var imponerende og daglig gikk det ut ca en million bokser sammen fra de fabrikkene som var i byen. Vi fikk til og med prøve oss som sardinpakkere😉, men vi nådde ikke farten på 4-6 sekunder pr. boks som de arbeidende kvinnene holdt! 

Etter påfyll av kunnskap fortsatte vi samværet i muséets IDDIS Cafe & Brasserie. Veldig god mat og service!

 

alt
Foto Marie Gjelsvik - Museumsguide Einar  viser hvordan sardiner ble tredd på stang for røyking

 

alt
Foto Marie Gjelsvik - Ivrige "sardinpakkere"

 

alt
Foto Marie Gjelsvik - Mye spennende på boks!

 

alt
Foto Marie Gjelsvik - Glade sjeler venter på mat...

 

alt
Foto Kjartan Johannessen - ... og det gjør andre siden av bordet også!

Iddis 2.jpg