Turen gikk med buss 12. til 15. september. Les reiseberetningen fra Magel og se på bildene

Tur til Vauldalen 12/9 til 15/9-2019

Torsdag 12/9- var vi 33 fra FSF avd Kjeller som dro på tur. Med buss gikk turen opp til Elverum, Rena og Østerdalen til Alvdal og opp til Vauldalen. Vi hadde noen stopp underveis med litt lunsj og kaffe og kaker + noe brunt i små glass, noe deltakerne satte pris på. Vel fremme på Vauldalen ble vi møtt av hotellsjef Jorid, som også hadde navnedag denne dagen. Hun orienterte oss litt om hvor vi skulle bo, vi satte fra oss bagasjen og gikk til bords. Jorid fortalte oss om maten vi skulle få servert, bare lokal mat. Det var mye godt. Den lange dagen ble avsluttet med konkurranse om sjokolademerker og dans i kjellerstua til koselig musikk. Det var flere som tok en dans før de gikk å la seg.

Fredag 13/9-. Denne dagen skulle vi ha vært på båttur på Femunden, men pga motorhavari ble det en flott guidet busstur med mye historie både av Jorid og hennes mann over Femundsfjellet. På veien til Femundshytten gård stoppet vi på et husflidsted hvor vi fikk servert kaffe og kringle. Noen handlet litt mens jeg tok bilder av den fine sparken og træne utenfor. Det var fin vei ned til Femundshytta og masse flott stein på begge sider av veien. På Femundshytta ble vi møtt av møtt av Tommy, Milda og Klas som fortalte mye om livet på gården. Før lunsj gikk noen av oss opp for bl a å se på slagghauene. Til lunsj fikk vi servert spekemat, skjørost og rømme. Litt spesielt var det også, for etter lunsj ble vi med på 90 års bursdag med bløtkake og sjampagne! Og musikk! På kvelden var det nok en deilig middag og dans i kjellerstua.

Lørdag 14/9-. I dag gikk turen til Sverige. Vi fikk se flott natur langs veien og veldig mange alpinanlegg. Etter at alle hadde fått handlet ferdig på Systembolaget (Den Nye Norske kirken) i Funâsdalen, og andre var innom butikker og kafe, ruslet vi en tur til Fjällmuseet i Fornminnesparken. Der fikk vi servert kaffe og gräddvaffel. Dette fikk vi servert ute, riktignok med tak over, men det var litt kjølig. Så gikk turen tilbake til Norge og til Skottegården hvor vi skulle få lunsj. Skottegården drives nå av vertskapet på Vauldalen Fjellhotell og er en gammel skysstasjon. Det vi si at de hadde plikt til å holde 4 hester til transport mellom Malmagen i Sverige og Jensvollen på vei mot Røros. Jorid og Ole Peder besitter mye kunnskap om hest og hestetransport og tok oss med på en reise i hvordan en ferdas gård ble drevet. Utrolig mye historie fikk vi høre. Lunsjen vi fikk var en «smakssymfoni» som det står programmet, av lokale råvarer, som ble avsluttet med rabarbrasuppe og sjampagne! Og tradisjonsmusikk, både da vi entret lokalene og litt underveis. Bordene var nydelig dekket med hvite duker og med forskjellig serviser. (Se bilder) Avreisen herfra ble litt forsinket pga at en av våre deltakere ufrivillig ble låst inne på do, og det tok ganske lang tid før de fikk opp døra.

Vel tilbake til hotellet fikk vi slappet av litt før vi ble hentet av hest og vogn og kjørt til Volldalskoia, som er et bygg i tømmer og sten, tuftet på gamle byggetradisjoner. Da måtte vi pakke oss inn i regntøy, for vi fikk lit regn. Det ble en magisk kveld! Vi ble møtt av mye lys og varme, et stort bål lyste også opp. Her fikk vi også høre mye historie av Jorid. Vi ble underholdt med koselig musikk og fikk deilig mat. Leder Arne takket vertskapet for en utrolig fin kveld og vi takket Jorid og hennes medhjelpere for serveringen. Hestekuskene fikk hestene og oss trygt tilbake til hotellet i mørket. Det hadde vært en fantastisk kveld.

Søndag 15/9- dro vi hjem. Det ble ikke tid til noe stopp på Røros, vi fant ut at ingenting var åpent der kl 10, så vi reiste hjem. Hadde noen stopp på vei nedover også, og på Alvdal ble det kaffe og restene av kaka vi hadde på vei oppover. Alle var enige i at det hadde vært en fantastisk tur.

IMG_2319.JPG