FSF Kjeller har vært en tur på Roseslottet. Her kan du lese om det og se en masse bilder

TUR TIL ROSESLOTTET ONSDAG 10. AUGUST FSF-KJELLER

 

I går var vi 19 stk fra FSF Kjeller som hadde takket ja til å bli med på en tur til Holmenkollen og Roseslottet. Vi ble møtt av en guide, Sander, mener jeg å huske han het. Han loset oss rundt i over en time og fortalte mye om kunstverket og Roseslottets betydning: En kunstinstallasjon og et pedagogisk prosjekt som hsr som formål å fortelle historien om okkupasjonen av Norge og de grunnleggende prinsippene for demokrati, rettstat og humanisme som ble satt ut av kraft.

Maleriene til Vebjørn Sand er utrykker mye tragedie. Det er en fordel å bli guidet ellers får man ikke med seg alt det maleriene symboliserer. Ta en tur så får du se. Jeg kjøpte med hefte om Roseslottet for å se mer av tekst og bilder.

Etter omvisninge gikk turen ned til Oslo sentrum, Christiania torg og Kvadraturen hvor guide Mari fortalte mye historie fra gamle Oslo/Christiania og Akershus Festning.

På vei hjem var vi innom Mortens Kro og fikk servert gode Elgkarbonader m/tilbehør (noe kunne vært kokt litt mer) og deilig karamellpudding til dessert og kaffe.

Vi hadde hatt nydelig varmt vær og etter all gåing var det noen som var slitne, men alle var fornøyde med turen noe også leder Arne ga uttrykk for sa vi dro hjem.

 

1.jpg