Referat fra turen til Gardasjøen

Fredag 18. mai var det 38 personer som spent dro med SAS fra Gardermoen via København til Milano. Skifte av fly i København gikk veldig greit. 

Vel fremme i Milano ble vi møtt av guiden vår, Agneta, som skulle lose oss gjennom de 6 dagene vi skulle være i Italia. Bussen fra flyplassen til Bardolino tok ca 2 timer og det var bek mørkt da vi kom fram til hotellet, Idania, hvor vi skulle tilbringe de neste dagene.

Lørdag 19/5-18 ble vi hentet av guiden kl 0945. I dag besøkte vi Museo dellolio di Olivia i Bardolino hvor vi fikk omvisning og fikk se hvordan de startet opp med oljeproduksjon, matolje altså. Det var noen imponerende stokker etc som ble brukt den første tiden. Vi fikk smaksprøver og forklaring på de forskjellige typene av olje. Vi hadde en flott båttur på Gardasjøen, fra Bardolino til Riva. Underveis måtte vi bytte båt i Macesine. På båtturen tilbake kom regnet, og vi sto som «sild i tønne» et langt stykke før vi kunne gå i land og bli fraktet tilbake til hotellet med buss.

Middagene på hotellet var litt spesielle! På frokostbordet lå det en oversikt over kveldens middag, tre forskjellige typer deriblant også vegetar. Da måtte vi krysse av for den hovedretten vi ønsket. Det var ikke bestandig så enkelt å forstå den italienske engelsken, men vi ble da mette. Dessert kunne vi fritt forsyne oss med. Det bordet vi hadde satte oss ved den første kvelden, ble stambordet, der måtte vi sitte.

Søndag 20/5-18. Denne dagen skulle vi dra vi fra hotellet kl 0900 og både guiden og bussen var på plass. Kl 1000 var vi i Verona og her fikk vi litt vel mye veldig gammel historie, og fikk sett mange flotte bygg, og så mye folk! Dette er jo byen hvor Shakespeare fant den historiske bakgrunnen for sin berømte tragedie om Romeo og Julie. Det var noen av oss som sto i kø for å komme inn i gården for å se den berømte balkongen. Vi spiste felles lunsj på en flott restaurant: Restorante Maffei. På vei tilbake besøkte vi vingården San Mattia hvor det var dekket opp med langbord og hvor vi fikk smake på fem forskjellige sorter vin.

Mandag 21/5-18. I dag skulle turen gå til Sirmione og Desezano. Også i dag dro vi fra hotellet kl 0900. Denne lille, pittoreske byen, Sirmione, blir regnet for å være Gardasjøens vakreste. Den lå ute på en odde med sjøen som nærmeste nabo. Der var det mange små restauranter og fine butikker og et flott parkanlegg. For de som ikke var så spreke til bens var det mulig å bli kjørt opp til toppen og tilbake. Her fikk vi mulighet til å rusle litt rundt på egen hånd, sette oss ned å ta en øl/vin før vi møttes til lunsj i en koselig restaurant. På vei tilbake tok vi et stopp i byen Desenzano, mye pent å se på fra bussvinduet.

Tirsdag 22/5-18. Dette var dagen da vi skulle dra inn til Venezia, og vi måtte litt tidligere opp for bussen skulle gå fra hotellet kl 0800 Været så ikke så bra ut og alle sjekket YR og ønsket at det i det minste ville bli opphold, men den gang ei. Det var noen som gjorde gode penger på oss som ikke hadde med regntøy, det var fint å få mulighet til å kjøpe en regnponcho. Bussen satte oss av i utkanten av Venezia, og vi hadde båt fra Tranchetto til San Marco (Markusplassen), hele turen tok ca 2 t, siste stykket ble vi fraktet i båt. På Markusplassen ble vi møtt av en ny guide som viste oss rundt i de trange smugene og over bruer. Da vi kom fram til stedet hvor vi skulle spise lunsj var det veldig godt å komme inn og vekk fra regnet. Vi fikk ikke kjøre gondol, men fikk se hvordan de ble «kjørt» rundt, og vi hadde en lang båttur fra Markusplassen og tilbake der bussen ventet på oss.

Onsdag 23/-18. Så inntok vi turens siste frokost før guiden og bussen kom og hentet oss i god tid før kl 0930 og vi ble kjørt tilbake til Milano og flyplassen. Guiden fulgte med oss inn og sjekket at vi alle kom i riktige køer dit vi skulle. Vi gikk på flyet, Norwegian, denne gang, og direkte hjem til Gardermoen og ble møtt av sol og varme som vi ikke hadde hatt så mye av i Italia.

 

 

 

Venezia1.jpg