Middelhavscruiset

FSF Bodøs utenlandstur ble i år cruisetur i Middelhavet.

19. september reiste 51 deltakere med fly via Gardermoen, hvor vi møtte vår turleder Ola, før ferden gikk videre til Roma og overnatting på Mercure Hotel. Dagen derpå, først busstur og så en gåtur i noe av antikkens Roma, inn på møteplassen Piazzo Navona, Phantenon, alle guders tempel, Piazza di Privi, tempelplass og Fontena di Trevi, Romas klippegrunn. Etter en forfriskning, mat, øl eller vin, kjørte bussen oss til Civitavecchia hvor vi kl. 1530 gikk ombord i Costa Diadema.

 

Neste dag ble det gjort landgang i Savona og vi hadde en kort gåtur med påfølgende forfriskning.

 

Dag 4. Anløp i Marseille. Fra Marseille deltok 26 på busstur i Provence, stopp i Pont du Gard, v/FN-vernet aquadukt, før vi fortsatte til byen Arles og fottur der i gamlebyen. Forbi romerske byggverk, romersk Theatre og Arena, et “Colloseumslignende” byggverk.

 

Dag 5. Ankomst Barcelona hvor hele gruppen deltok på 3 timers busstur i byen og en kort gåtur rundt katedralen Sagrada Familia og det gotiske kvarter med påfølgende forfrisking før bussen kjørte opp på høyden hvor flere olympia-arenaer fra 1992 ligger. Og videre ned til Costa Diadema.

 

Dag 6. Ankomst Palma. Etter lunsj om bord ble det buss til gamlebyen sammen med Ola turleder som tok oss med rundt i byen.

 

Den påfølgende dag tilbrakte vi til sjøs, hvor man kunne gjøre seg bedre kjent på skipet og med alle tilbudene ombord. Alle middager fikk vår gruppe servert kl. 1900, ved samme bord og med de samme kelnerne. Frokost kunne vi spise i frokostrestauranten på dekk 3 eller oppe på dekk 10.

 

Dag 8. Ankom vi Cagliari, Sardinia. Turgruppen ble med på guidet busstur rundt i byen med stop ved kirken, ved en av 12 høyder over byen og tilslutt ved en gammel festning på en annen høyde. Derfra gikk ned mot sentrum til bussen.

 

Avreisedag. Tidlig oppmøte og frokost kl 0700 før vi gikk på land til bussen som kjørte oss til Roma Airport. Fornøyde deltakere landet i Bodø 27. september kl 1740, noen kanskje med overlast etter en uke med god mat.

 

Bilder og tekst: Bjarne Flæsen

2019 Middelhavscruise