4-dagers tur ti Kristiansand

Turen startet fra Ridehuset kl 0900 med retning mot Kristiansand.  Undervveis ble det kafferast med kringle og deretter flott lunsj på Restaurant Admiral i Kragerø.

Om ettermiddagen sjekket deltagerne inn på Thon hotell Parken som ligger flott til i byen.  Her ble også alle middager inntatt.

Turen inneholdt et omfattende program med omvisning på de viktigste severdighetene i byen, utflukt til Lindesnes med påfølgende tur til Boen gård for å innta dagens lunsj.  Boen gård ligger innenfor Sørlandets svaberg ved bredden av Tovdalselva.  Gården har vært utilgjengelig for allmenheten fram til den ble åpnet for private arrangementer i 2012.  En klassisk park omkranser det vakre holvedhuset fra 1813.  Bygningen er grundig restaurert med tidsriktige møbler og kunst.  Det satses på god og kortreist mat.

Det ble tid til en interessant tur innom Vestagdermuseet og Kanonmuseet på Møvik Fort og en flott båttur i skjærgården.  På hjemturen ble det plass til en benstrekk og kafferast med kjeks og nydelig lunsj på Clarion Hotell i Drammen.

Vel tilbake i Hamar var alle enige om at det hadde vært et etterlengtet og hyggelig avbrekk etter lang tid uten mange turmuligheter.

Foto ved turleder Mathias Aasen