En ny boform for aktive voksne har kommet til Europa

En ny medlemsfordel til FSF - gratis medlemskap i et nettverk med mennesker og fysiske møteplasser i Ambera.

Den norske eiendomsutvikleren Ambera skal sammen med kjente profiler som tidligere finansminister Sigbjørn Johnsen sette en ny standard for hvordan aktive voksne 50+ kan bo og leve. Ambisjonen er å skape boligprosjekter med fellesskap som forenkler og beriker livet til de som bor der. Nå har de to prosjekter klare for salg i Spania, og første prosjekt ligger på Costa del Sol.

-Vi tilbyr en unik livsstil for aktive voksne 50+ i våre sydligere prosjekter, og til barnefamilier og aktive voksne i våre nordiske prosjekter, sier Falko Müller-Tyl, administrerende direktør i Ambera Holding. Ved å sette mennesker i fokus i boligprosjektene, skal Ambera sørge for at man får mer enn bare en bolig – også et sosialt, aktivt, helsebringende og morsomt liv.

-Vi mennesker jakter på det gode liv og gjerne da i sammen med venner og bekjente. Amberas filosofi handler om nettopp dette. Vi vil bringe mennesker sammen, fordi det å spille en rolle i andre menneskers liv er grunnleggende, sier gründer og hovedeier av Ambera, Jan Olav Frestad, som har over tjue års erfaring og en brennende interesse for boformen mot mennesker i alderen 50+.

Nå har Ambera to prosjekter klare for salg og utbygging i Spania: Ambera Duquesa og Ambera Desert Springs.

Henter suksessen fra USA til Europa

Amberas boligprosjekter er inspirert fra vellykkede «Active Adult Communities» i USA hvor det er utviklet over 2000 slike prosjekter for pensjonister i løpet av de siste seksti årene. Byene er bygget rundt fellesskap og aktiviteter som et sentralt element. Frestad har besøkt og studert en mengde av dem, og nå tar han konseptet for første gang til Europa med Ambera.
- Ved et besøk hos Sun City Lincoln i 1995, så jeg med egne øyne hvor stor innvirkning det kan ha på beboernes liv å tilrettelegge for aktivitet og sosial interaksjon, sier Frestad.  

Selskapet skal tenke stort, og skal bygge boligprosjekter med 800-1200 enheter samt et stort aktivitetssenter der beboerne skal kunne møtes for sosiale aktiviteter. Basert på forskning på amerikanske prosjekter har Ambera konkludert med at konseptet fungerer best når prosjektene er av betydelig størrelse.
- En slik størrelse har to mål som er vesentlig for oss: et mangfold av beboere med mange forskjellige interesser som de har lyst til å dele med andre, og en betydelig kostnadsdelingseffekt både i byggefasen og i drift, sier Müller-Tyl.

Ambera skal sikre trivsel i boligprosjektene

Det som skiller Amberas prosjekter fra andre er at de tilbyr ikke bare en bolig, men en livsstil. Ambera Lifestyle har som mål å bli en foretrukket livsstil i Europa og skal tilrettelegge for aktiviteter og tjenester. Aktivitetssenteret er det pulserende hjertet i alle Amberas prosjekter, og aktivitetsvertene tilrettelegger for aktiviteter både ute og inne, samt bidrar til å organisere interesseklubber basert på beboernes kunnskap, ferdigheter og livserfaring.Selv om aktivitetstilbudet er stort, vil alenetid og sosialisering være aktive valg i Ambera.

Ambera Duquesa blir Europas første Active Adult Community på Costa del Sol

Amberas første prosjekt i Spania i La Duquesa på Costa del Sol, og er skreddersydd for aktive voksne 50+ som ønsker å bo i sørligere strøk over lengre perioder av året. Prosjektet ligger vest for Marbella, mellom Sotogrande og Estepona i hver sin retning. Det planlegges å bygge 1500 boliger med omfattende aktivitetssenter. Her er allerede muligheten åpen for å reservere leiligheter, og prosjektet er planlagt innflytningsklart i 2024.

-Det sosiale konseptet skiller Amberas prosjekter fra alle andre boligprosjekter langs Spania-kysten, og det medfølger store utvendige fellesområder – sosiale møteplasser, tennis- og padel-tennisbaner, fotballbane, svømmebasseng, trenings- spaanlegg, golfbane m.m. Dette er fremtidens boform forteller Frestad.

Som en medlemsfordel til FSF tilbys nå gratis medlemskap i Ambera. Benytt koden "FSF" Klikk her: Medlemskap i Ambera

Kontrakt.jpg