Aktuelt

 • "Alle soldaterne er ved friskt mod"

  11. januar 2018

  "Alle soldaterne er ved friskt mod". Dette skrev Hans på et postkort fra Værnesmoen poststemplet Stjørdalen datert 12 september 1905 i den mest spente konfliktsituasjonen mot Sverige i forbindelse med unionsoppløsningen. ( fredsslutningen i Karlstad fant sted 26 oktober 1905 ). Dagen etter, 13 september, ble kortet ankomststemplet Røros!  På vårt første medlemsmøte i 2018 var temaet gamle postkort fra Øyanmoen og Værnesmoen. Geir Vikan, som hadde sin oppvekst på Værnes, tok oss med på en reise med gamle postkort fra Øyanmoen og Værnesmoen produsert i begynnelsen av 1900 tallet. Han har samlet på postkort i en årrekke og fått til en stor samling. Vikan tok oss gjennom etableringen og driften av de ulike hæravdelinger som etablerte seg på Værnes - dokumentert med postkort. Bildet viser feltartilleriets hester som vandes.

 • God jul og godt nyttår

  22. desember 2017

  En riktig god jul og et godt nyttår til våre hjemmesidebrukere.

 • De eldres boligspareklubb - nytt prosjekt i Kirkevegen.

  15. november 2017

  På siste medlemsmøte 14 november orienterte Per Arne Richstad og Oddvar Arntzen om det nye prosjektet i Kirkevegen 12 for medlemmer i de eldres boligspareklubb i Stjørdal ( DES ). Klubben ble etablert i 1988 og har nå 470 medlemmer hvorav 70 bor i DES- leiligheter. Hensikten med klubben er å hjelpe eldre til å  kunne skaffe seg rimelige og sentralt beliggende leiligheter. En må være 45 år for å melde seg inn og være 55 år for å kunne kjøpe seg leilighet. Kontingent er 265 kr for enslige og 460 kr for par. DES starter nå salg av det nye prosjektet i Kirkevegen 12. Leilighetene varierer fra 52 til 87 kvm og koster fra ca 2,2 millioner til 4,4 millioner kroner. Dette tilsvarer en kvmpris på 47000 til 49000kr pr kvm, noe som anses rimelig i sentrum. Medlemmene ble gitt en oversikt over de ulike leilighetene og hva som er inkludert i prisen.

 • Vipps orientering og gratis kurs 16 november kl 14.00.

  02. november 2017

  På siste medlemsmøtet ga Kari Løkberg Hognes fra Hegra sparebank oss en orientering om Vipps, Norges mest populære betalingsapp for smarttelefoner og uansett hvilken bankforbindelse en har. Vipps har nå 3 millioner aktive brukere. Kort beskrevet er alt en trenger er et mobilnummer, smarttelefon og kodebrikke og med Vipps kan en sende og be om penger, gjøre opp/dele regning, betale faktura, bytte mellom flere kort når en handler. Videre kan det betales med Vipps i apper, nettbutikker og på kassa i mange butikker. Kari fikk masse spørsmål fra salen og mange ønsket å ta i bruk Vipps, I denne forbindelse vil Kari holde et gratis oppstartskurs for avdelingens medlemmer i Hegra Sparebanks lokaler i Kjøpmannsgata 7. Dette blir torsdag 16 november kl 14.00. Ta med smarttelefon og kodebrikke. Ca 2 timers varighet. Ingen påmelding, velkommen til å møte opp.

 • Julebordinvitasjon. Obs påmeldingsfrist 17 november.

  27. oktober 2017

  Forsvaret seniorforbund avd Værnes inviterer medlemmer m/ledsager til julebord i vårt eget bygg fredag 24. nov kl. 18.00. Program for kvelden: - Velkomstdrink - Julemiddag (ribbe ++) m/koldtbord - Øl/mineralvann og akevitt til maten - Kaffe, avec og dessert. Dans til levende musikk. Lotteri (husk ekstra penger, eller Vipps).  Pris kr. 350,- pr kuvert. Kontant, eller Vippsnr 132155. Påmelding til følgende: Ole Myrbekk tlf 90098914, Steinar Overrein tlf 41305031, innen 17 november. Fortsatt plass til noen flere er det.

 • 400 000 åretak fra Trondheim til Oslo.

  20. oktober 2017

  Dette meget store tallet på åretak har Clamer Meltzer beregnet at han brukte i sin rotur fra Trondheim til Oslo i sommer. På siste medlemsmøtet vårt orienterte han om turen og viste masse fine bilder. Båten han brukte, ÆRORA, er en 17 fot Åfjordsfæring bygget i 1953. Hans far var første eier og den kostet da 350kr. 2015 var første langtur til Bergen. Romaskin og roing på Jonsvatnet, samt fløttmann i Trondeim utgjorde treningsgrunnlaget. Båten var bl a utrustet med lette årer med radarreflekser, ror og moderne hjelpemidler som AIS og GPS- kartplotter, nødpeilesender og solcellepanel. 86 dager tok turen, hvorav 56 med aktiv roing. Noen strekninger var værproblematiske, f eks Hustadvika som ikke kunne roes. Noen strekninger fikk han assistanse av slepebåter. Høydepunktet var rundingen av Stadt. Da han nådde Lista fikk han transport over land i samme trase som vikingsskipene ble dratt over. Clamer påpekte at han fikk masse hjelp på turen av trivelige og gjestfrie båtfolk. Takk for en givende orientering.

 • Irma

  06. oktober 2017

  På forrige medlemsmøte ga Arne Svare oss en orientering om sine opplevelser med orkanen Irma som herjet over bl a Puerto Rico, Bahamas, Cuba og etterhvert oppover Florida og Georgia. Svare var på besøk hos sin datter og hennes familie i Florida da uværet satte inn. Han fortalte om hvordan de sikret dører og vinduer med plater og provianterte i forkant av uværet . Svare viste bilder og filmsnutter av vinden og flommens herjinger. Strømmen var borte i 4 dager og det ble også bensinmangel. Skolen til barna var stengt i tilsammen nærmere 14 dager.

   

 • Turen til Snefugl gård.

  06. oktober 2017

  Den 19 sept hadde Værnespensjonistene en flott tur til Buvika hvor vi ble guidet rundt i bygda av innehaveren av Snefugl gård, Arnstein Saltnes. Vi fikk blant annet høre historien til Piene mølle og opprøret i Buvika. Likedan tok han med oss til Husaby hvor en av bøkene som Sigrid Undset skrev omhandler dette stedet. Snefugl gård er en historie for seg og det er imponerende hvordan Saltnes at utviklet gården til et populært sted for mange forskjellige arrangement. Og ikke minst “Prøysensamling” var meget omfattende, og den største i sitt slag om Prøysen i Norge. Buvika og Snefugl gård ga oss i flott opplevelse med meget god Prøysensuppe med tilbør, og de mange fortellingene som Arstein Saltnes bidro med. Tilsammen var vi 34 deltakere hvorav noen var medbudte venner.

   

 • Første medlemsmøte i høstsesongen.

  13. september 2017

  5 september startet høstsesongen vår. Det var veldig godt fremmøte med over 50 medlemmer. Temaet på møtet var et foredrag av tidligere Stortingsrepresentant Lars Myraune ( som var folkevalgt  i årene 2009 - 2013 ) om sine erfaringer fra tinget. Overskriften for foredraget var "eldst på Stortinget".

 • Deltakelse på eldredagen i f m byfesten 16 august.

  26. august 2017

  Lokalavdelingen deltok med egen informasjonstand på Kimen kulturhus i f m eldredagen på byfestuka i Stjørdal. Det nye reklamemateriellet som forbundskontoret har fått tilvirket ble tatt i bruk og distribuert ut til potensielle fremtidige medlemmer. Bildet viser storparten av styret i forberedelsesfasen.

 • PÅMINNELSE HØSTENS BUSSTUR TIL SNEFUGL GÅRD I BUVIKA 19 SEPTEMBER

  24. august 2017

  Tirsdag 19. september 2017. Oppmøte, hovedporten Værnes kl. 1000. Bussen kjører til Buvika hvor det blir guiding på historiske steder. Turen går til Snefugl gård hvor det blant annet finnes en egen Prøysenutstilling. Her serveres det Prøysensuppe med timian med ferskt brød og smør. Dessert og kaffe. Pris pr. deltaker kr. 450.00. Ta gjerne med venner på turen. Bussen tar 53 personer. Beregnet hjemkomst ca. kl. 16.00. Påmelding til John Auran tlf. 91891579 og Ambjørg Myrbekk tlf. 48020972 innen onsdag 13 sept.

   

 • Bilder fra bussturen til Innset og Oppdal.

  02. juni 2017

  Her er noen bilder fra vår busstur 30 mai. 29 medlemmer deltok på turen til Innset og Oppdal. Underveis fikk vi av lokale krefter orientering om Rennebu og Rennebumartnaden, Innset kirke, Kroken bakeri, Oppdal kommune og Bjerkeløkkja konferansesenter. I kirka bidro Arne Nyland med flott solosang. Velsmakende lunch ble inntatt på Kroken bakeri, hvor det etterpå ble stor omsetning på bakevarer. Der ble det også arrangert en morsom støvlekastkonkurranse. Så gikk turen til Oppdal hvor det i tillegg til interessant foredrag om kommunen ble satt av tid til shopping. Siste stopp var Bjerkeløkkja hvor vi både fikk flott sang og god middag. Der ble det også gitt en omvisning rundt om på senteret. På bussturen hjem var det en spørsmålsrunde om dagens tur. Styret takker turkomiteen, Ambjørg Myrbekk og John Auran, samt Busstur1 for til en flott tur. 

 • Siste medlemsmøtet før sommeren

  18. mai 2017

  Avdelingen avholdt siste medlemsmøtet før sommeren den 16 mai med bingo og allsang med flott pianoakkomement av Karin Håve. 40 medlemmer deltok. Nå gjenstår bussturen til Innset og Oppdal 30 mai. Vel møtt til de påmeldte på turen. Oppstart til høsten er fastlagt til 5 september. Nærmere informasjon vil bli sendt ut på medlemsnytt. 

 • SISTE SJANSE FOR PÅMELDING PÅ SOMMERTUR TIL INNSET/OPPDAL 30. MAI

  24. april 2017
 • Påskehilsen

  06. april 2017

  Riktig god påske til alle medlemmer.

 • Foredrag av generalmajor (P) Kjell Narve Ludvigsen på medlemsmøtet 4 april.

  04. april 2017

  Foran en lydhør forsamling holdt Kjell Narve Ludvigsen et interessant og tankevekkende foredrag om Forsvarets engasjement i internasjonal tjeneste 1947 - 2017. Han gikk igjennom ulike engasjement hvor norske militære styrker av varierende størrelse har deltatt i regi av FN, NATO og OSCE ( Organization for Security and Co-operation in Europe ) fra begynnelsen og helt fram til nå. Han ga også betraktninger fra sine mange egne erfaringer og opplevelser fra internasjonal tjeneste. Foredraget ble krydret med bilder fra hans tjeneste i Midt-Østen.

 • BESØK AV SJEF HV-12 OBERST HÅKON WARØ

  08. mars 2017

  På medlemsmøtet 7 mars med et 50talls medlemmer tilstede fikk avdelingen trivelig besøk av sjef HV-12 oberst Håkon Warø og kommandersersjant Thore Allan Grønning. De ble først gitt en brief om vår avdeling og deretter en gjennomgang rundt om i Huset med omvisning i museumsdelen. Etter tradisjonell kaffe og vaffelservering holdt obersten et interessant foredrag om bl a sin egen bakgrunn, øvings-og utdanningssituasjonen innen garnisonen og ikke minst om Forsvarets planer om fremtidig økt aktivitet på Værnes. Her følger bilder fra besøket.

 • NYHET! TRENINGSTILBUD I SVØMMEHALLEN OG IDRETTSHALLEN

  08. mars 2017

  Nå har styret fått bekreftet fra HV-12 at våre medlemmer er velkommen til å bruke Forsvarets tider i svømmehallen tirsdager kl 14.00-15.00 samt idrettshallen tirsdager og torsdager kl 13.00-15.00. God trening. 

 • ÅRSMØTET 21 FEBRUAR

  28. februar 2017

  Her følger noen bilder fra vårt årsmøte 21 februar.

 • Artikkel i Medlemskontakt nr.4-2016 om vår avdeling.

  02. januar 2017
 • Jule- og nyttårshilsen

  28. november 2016
 • JULEBORDET 2016

  28. november 2016

  Årets julebord fant sted på pensjonistenes hus fredag 25 november. Hele 44 forventningsfulle medlemmer deltok. Leder Ole Myrbekk ønsket alle velkommen og sørget for en ledig og lett stemning underveis.Tradisjonen tro stilte HV-12s utmerkede kjøkken med nydelig julemat. Annet godt tilbehør ordnet styret med. Musikk av høy standard stod Leif Granmo for. Han ble på stedet booket inn for neste års julebord også. Arne Nyland bidro med flott solosang med blant annet sangen O helga natt. Underveis var det gode vitser, allsang og loddsalg.Takk til alle deltakerne for en trivelig kveld.