FSF - Værnes

Headingbilde_vaernes.jpg

Velkommen til FSF-Værnes

Vi er en avdeling i Forsvarets seniorforbund. Hos oss vil du møte mange tidligere kollegaer og forsvarsinteresserte hvor du også vil kunne knytte nye bekjentskaper. Vi har aktiviteter av forskjellige slag og deltar aktivt mot kommune og fylke for din sak.

Nytt fra oss

  • Medlemstur 9. april 2024.

    10. april 2024

    Årets første tur gikk med avgang fra Garnisonen kl 09.00. 26 medlemmer var påmeldt. Første stopp på turen var på Birgittaklosteret på Tiller. Birgittasøstrenes historie: Vår Frelsers Orden ble grunnlagt av den hellige Birgitta av Sverige og godkjent av pave Urban V i 1370. På 1400 – og 1500 – tallet ble mange Birgittaklostere grunnlagt i Europa. Men i forbindelse med reformasjonen på 1530 – tallet ble nesten alle klostrene nedlagt. I løpet av det siste århundre har det for øvrig på nytt blitt grunnlagt en lang rekke Birgittaklostere. Til Trondheim kom Birgittasøstrene i 1998 og etablerte seg på Heimdal. Det Klosteret vi besøkte ble åpnet 28. august 2009, altså for snart 15 år siden. Søstrene deltar hver dag i fem messer og bønnemøter i kirken og hver dag er det tilbedelse av Alterets Hellige Sakrament. Vi ble mottatt med omfattende guiding i hele klosterts areale på 3.500 kvm. Gjestehuset har 5 dobbeltrom og 15 enkeltrom som kan tas i bruk samtidig. Kirken har sitteplasser til 100 personer. Vi var alle tilstede under et bønnemøte/messe som imidlertid hver dag starter kl 11.45. I dag lever 8 søstre på Birgittaklosteret på Tiller. Søstrene kommer fra fire forskjellige land, India, Italia, Mexico og Polen.

    Etter de fantastisk opplevelsene fikk vi en fremragende middag med dessert, den billigste middag på mange år!!

    Da vi forlot Birgittaklosteret kl 13.40, var neste besøk i Erkebispegården. Der møtte guid Wenche Ødegård oss og loset oss gjennom deler av Erkebispegården. I mer enn 800 år har Erkebispegården vært møtestedet for mektige menn, arena for viktige møter og storslagne fester. Erkebispegården har vært tilholdssted for 27 erkebiskoper. De som bodde innenfor Erkebispesetet måtte betale tiende til Erkebiskopen. Men også her snudde reformasjonen opp ned på virksomheten og da kom gården i kongens eie og ble kalt Kongsgården. På slutten av 1600 – tallet tok militære over gården og brukte den som lager. I dag finner man tre museer i Erkebispegården og den eldste delen av gården benyttes til representasjonslokale for høytidelige mottakelser og middager. I hvelvrommet i vestfløyen kan man besøke Riksregalieutstillingen, dessverre stengt når vi var der. I Museet Erkebispegården kan man oppleve orginalskulpturer fra Nidarosdomen og se de viktigste funnene fra de arkeologiske utgravingene som forgikk i Erkebispegården på 1990 – tallet. I Forsvarsmuseet Rustkammert, som vi også var innom, kan man lære mer om forsvarets historie i Midt-Norge.

    Dagen startet med loddsalg da vi kjørt innover mot Tiller og trekning da vi avsluttet på tilbake veien til Garnisonen.

    Underveis tilbake ble det også reklamert for neste tur som er 4. juni. Det er dagstur til Storfosna/Kråkvåg, men mer om den senere. Allerede nå er flere medlemmer påmeldt den turen!

  • Påskehilsen

    24. mars 2024

    Vi i styret i Forsvarets seniorforbund avdeling Værnes ønsker alle medlemmene en riktig fin påskefeiring.

  • Påskebingo

    20. mars 2024

    Jula varer som kjent til påske. Denne gang den 19 mars på påskebingoen var det julebrød med hvit- og brunost og jordbærsyltetøy til kaffen. I tillegg hadde Liv Reitan bakt en stor og god sjokoladekake med påskepynt.

    Bjørn Ivar Halstadtrø ønsket velkommen. Grasrotandelen på Norsk tipping tok han opp og viste hvordan en kan velge grasrotmottaker. Det er en viktig inntektskilde til avdelingen. Imidlertid er det en nedgang i inntjeningen i det siste, så det hadde vært gunstig at flere medlemmer kunne henge seg på som grasrotmottaker for oss.

    Kjell Kjøsnes fra turkomiteen orienterte om turen til Trondheim 9 april til Birgittaklosteret og Erkebispegården. 27 er påmeldt på denne turen. 

    Det ble gjennomført 2 runder med bingoen. Premiene var av påskekarakter denne gang.

    Gratislotteri var det også. Gevinstene i et antall av 5 var påskegodt.

    Allsang med vårsanger var det videre tid til. 30 medlemmer deltok. 

  • Et påskepreget medlemsmøte

    07. mars 2024

    Påsken nærmer seg og på siste medlemsmøte 5 mars møtte medlemmene, i et antall av hele 47, Huset i påskepyntet stand. Bjørn Ivar Halstadtrø holdt et foredrag om påskens mattradisjoner, I nyere tid er vel appelsin, solo, egg, lammelår og kvikklunsj assosiert med påskemat. Fra gammelt av var fasten fram til påskeaften i kristen tradisjon vanlig. Han fortalte om matretter som ble servert på de ulike påskedagene fra ulike kanter av landet.

    Det ble så gruppevis konkurranser, både spørsmålsquiz med påskerelatert innhold og praktiske oppgaver samt å lage en sang eller dikt med bruk av ordene påske, egg, ski, sol. De 3 beste gruppene fikk påskepremier. 

    I tillegg til kaffe og brus var det servering av grillet ostepølse med tilbehør helt til slutt.

Kontakt oss

90 098 914

Leder
Ole Myrbekk
Værnesgt 15
7503 Stjørdal

Bli medlem i avdelingen

Om oss

  • Vårt Vippsnummer.

  • Vårt bankkontonummer

  • Vedtekter

    258Bilde1 258Bilde1

     

    Basisvedtekter for Forsvarets seniorforbunds avdelinger

    Basisvedtektene ble vedtatt på landsmøtet den 8. juni 2011, og sist endret på landsmøtet 4. mai 2023.

     

    Vedtekter for Forsvarets seniorforbund avdeling Værnes, stiftet 31.03.1982. Vedtatt på årsmøtet den 20.02.2024.

    KAPITTEL 1 – ALMINNELIGE BESTEMMELSER

    § 1 Formål

    (1) Forsvarets seniorforbund (FSF) avdeling Værnes er en partipolitisk uavhengig interesseorganisasjon som arbeider for å utvikle egen aktivitet, organisasjon og økonomi, slik at avdelingen imøtekommer de krav og utfordringer som medlemmene og samfunnssituasjonen krever.

    (2) Arbeidet skal preges av at man ivaretar og fremmer medlemmenes eldrepolitiske interesser innenfor pensjon, helse/omsorg og kultur og styrker deres stilling i samfunnet.

    (3) Avdelingen vil med sin aktivitet bidra til å styrke Forsvarets stilling i samfunnet.

    § 2 Organisasjon

    (1) FSF avdeling Værnes samarbeider med militære avdelinger, andre organisasjoner og politiske myndigheter lokalt. Avdelingens besluttende organ er årsmøtet.

    § 3 Avdelingens styre

    (1) Styret kan bestå av leder, nestleder, sekretær, kasserer, styremedlem(er) og 2 varamedlemmer. Styret velges direkte til sine posisjoner.

    (2) Styret er beslutningsdyktig når 2/3 av styrets representanter er tilstede.

    (3) Varamedlemmer har stemmerett bare når vedkommende møter istedenfor en av styrets medlemmer.

    (4) Vedtak fattes med flertall av de avgitte stemmer. Ved stemmelikhet har leder dobbeltstemme.

    (5) Leder innkaller til styremøter etter behov, eller når en av styrets medlemmer krever det.

    § 4 Avdelingens myndighet

    Avdelingens styre er høyeste myndighet mellom årsmøtene.

    § 5 Kjønnsfordeling

    Ved valg/oppnevning av styre, råd, utvalg/komite mv. bør begge kjønn være representert. Sammensetningen bør speile kjønnsfordelingen i medlemsmassen.

     

    § 6 Medlemskap

    (1) FSF tar opp som medlemmer tilsatt og tidligere tilsatt militært/engasjert og sivilt personell i Forsvaret, deres ektefeller, samboere og etterlatte. Videre kan opptas som fullverdige medlemmer, personer som er positive til og støtter opp om Forsvarets posisjon og rolle i samfunnet.

    (2) Det enkelte medlemskap er tilsluttet FSF sentralt, men tilhører den avdelingen vedkommende ønsker medlemskap i. Medlemmet kan i tillegg være støttemedlem til en annen avdeling.

    (3) Medlemskapet løper til det blir sagt opp.

    (4) Ved dødsfall eller utmeldelse skal vedkommende medlem slettes fra medlemsregistret. Skjer dødsfallet eller utmeldelsen etter at medlemmet har betalt sin kontingent til avdelingen, teller vedkommende med i oppgjøret av medlemskontingenten til forbundet sentralt inneværende år.

    § 7 Inhabilitet

    Et medlem, en tillitsvalgt eller en oppnevnt representant er inhabil til å tilrettelegge grunnlaget for en avgjørelse eller til å treffe avgjørelse i følgende tilfeller:

    a. Når vedkommende selv er part i saken.
    b. Når vedkommende er i slekt eller svogerskap med en part i opp- eller nedstigende linje eller i sidelinje så nær som søsken.
    c. Når vedkommende er eller har vært gift med eller er forlovet eller samboer med en part.
    d. Når vedkommende leder eller har ledende stilling i, eller er medlem av styret i et organisasjonsledd, eller er annen juridisk person som er part i saken.
    e. Likeså er vedkommende inhabil når andre særegne forhold foreligger som er egnet til å svekke tilliten til vedkommende upartiskhet.
    f. I styrer, komiteer og utvalg treffes avgjørelsen av organet selv, uten at vedkommende medlem deltar. Medlemmet skal i god tid si fra om forhold som gjør eller kan gjøre vedkommende inhabil.

    § 8 Kontingent

    (1) FSFs landsmøte fastsetter kontingenten til forbundet.

    (2) Avdelingens årsmøte fastsetter kontingenten til avdelingen.

    a. Det betales en årlig kontingent til medlemmets avdeling som er fastsatt av årsmøte.
    b. Avdelingene innkrever kontingent og svarer for innkrevd kontingent for forbundet pr. 31. desember i kalenderåret. Forbundskontingenten innbetales samlet til forbundets konto innen 1. mai påfølgende år.

    § 9 Regnskap, revisjon og budsjett

    (1) Avdelingene er regnskaps- og revisjonspliktige.

    (2) Avdelingen har plikt til å registrere seg i både enhets- og frivillighetsregisteret i Brønnøysundregistrene.

    (3) De skal følge regnskapsloven og revisjonsbestemmelsene i revisjonsloven. Regnskapsåret skal følge kalenderåret.

     

    (4)

    1. Avdelingene har plikt til innen 15. januar å sende en komplett medlemsliste pr 31. desember året før til forbundet. Medlemslisten skal være underskrevet av leder.
    2. Avdelingene skal innen 15. april innrapportere protokoll fra årsmøtet, årsberetning m/regnskap med revisjonsberetning for året før. Årsberetning og regnskap skal være underskrevet av hele styret.

    Protokollen fra årsmøte skal underskrives av referent(er) og 2 protokollunderskrivere.
    Medlemslisten pr 31.12. skal være underskrevet av leder.

    (5) Avdelingen skal utarbeide handlingsplan med budsjett for kalenderåret.

     

    KAPITTEL 2 – ÅRSMØTE

    § 10 Årsmøtet

    (1) Årsmøtet er avdelingens høyeste myndighet. Ordinært årsmøte holdes hvert år innen utgangen av mars måned.

    (2) Alle medlemmer har møte-, tale- og stemmerett.

    (3) Innkalling til årsmøtet sendes medlemmene ut minst 6 uker i forveien. Forslag som ønskes behandlet må være styret i hende minst 4 uker før. Dokumentene skal være tilgjengelig for medlemmene minst 2 uker før.

    (4) På årsmøtet kan ikke behandles forslag om endring i vedtekter eller bestemmelser som ikke er oppført på den tilgjengeliggjorte eller utsendte sakslisten. Andre saker kan behandles når 2/3 av de stemmeberettigede representanter vedtar det ved godkjenning av sakslisten.

    (5) Årsmøtet ledes av valgt(e) dirigent(er).

    § 11 Årsmøtets oppgaver

    Årsmøte skal:

    (1) Konstitueres:

    a. Godkjenne innkalling, saksliste og forretningsorden.
    b. Velge dirigent(er) som leder årsmøtet og referent(er), velge 2 representanter til å underskrive protokollen sammen med referent(ene) og velge tellekorps på min. 2 medlemmer.

    (2) Behandle avdelingens beretning for perioden.
    (3) Behandle det reviderte regnskap med revisjonsberetning og forslag til anvendelse av overskudd eller dekning av underskudd.
    (4) Behandle og fastsette kontingent for inneværende kalenderår.
    (5) Behandle innkomne forslag.
    (6) Behandle handlingsplan med budsjett for årsmøteperioden.

    (7) Foreta valg av representanter til styret, ref. §3 – 1.

    (8) Velge representanter til:

    a. Valgkomite med leder og 2 medlemmer.
    b. Revisor og vararevisor.

    § 12 Stemmeavgivning på årsmøtet

    (1) Med mindre annet er bestemt i denne vedtekt, skal et vedtak for å være gyldig, være truffet med alminnelig flertall av de avgitte stemmer. Ingen medlemmer har mer enn en stemme og ingen kan møte med eller avgi stemme med fullmakt. Blanke stemmer skal anses som ikke avgitt.

    (2) Valg foregår skriftlig hvis det foreligger mer enn et forslag eller det fremmes krav om det. Hvis det skal være skriftlig valg, kan bare foreslåtte kandidater eller det som stemmes over føres opp på stemmeseddelen.

    (3) Når det ved et valg velges flere ved en avstemming, må alle ansees som valgt.

    § 13 Ekstraordinært årsmøte

    (1) Ekstraordinært årsmøte innkalles av styret med minst 4 ukers varsel etter:

    a. Vedtak fattet av årsmøtet.
    b. Vedtak fattet av styret.
    c. Krav fra minst ¼ av medlemsmassen.

    (2) Sakslisten og andre nødvendige dokumenter skal være vedlagt innkallingen.

    (3) Ekstraordinært årsmøte skal kun behandle de saker som er angitt i vedtaket eller kravet om innkalling til det ekstraordinære årsmøte.

     

    KAPITTEL 3 – UTMELDELSE – EKSKLUDERING

    § 14 Utmeldelse

    (1) Utmeldelse skal skje til egen avdeling og bør begrunnes.

    (2) Ekskludering:

    a. Opptrer et medlem på en måte som kan skade avdelingen eller medlemmenes anseelse, kan styret vedta at vedkommende ekskluderes.
    b. Medlemmet har krav til å forklare seg for styret med oppsettende virkning, før vedkommende ekskluderes.
    c. Medlemmet har krav til at utelukkelsen settes som sak på årsmøte, og vedkommende kan anke saken videre inn til forbundsstyret som tar den endelige avgjørelsen om ekskluderes.

     

    KAPITTEL 4 – VEDTEKTSENDRING OG NEDLEGGELSE

    § 15 Tolkning av vedtektene og nedleggelse

    (1) Tolkning av vedtekter foretas av styret og forelegges første ordinære årsmøte. Endring av vedtektene foretas på ordinært årsmøte. Forslag til vedtektsendring skal være ført på sakslisten. Det kreves 2/3 flertall ved endring av vedtekter. Endring av vedtekter skal innrapporteres forbundskontoret til informasjon.

    (2) Nedleggelse av avdelingen behandles av årsmøtet etter at forslaget er fremmet. Forslaget krever 2/3 flertall. Det kreves i tillegg at vedtaket må behandles på nytt på neste ordinære årsmøte med 2/3 flertall.

    (3) Ved nedleggelse av avdeling skal alle midler og eiendeler overføres FSFs konto. Nedleggelse av avdeling skal forelegges forbundsstyret, som bistår med avviklingen.

     

     

    Årsmøtet i avdelingene kan vedta tilleggsbestemmelser utover disse basisvedtektene.

Aktivitetskalender